Olete oodatud uudistama üheksat ratsutamisteemalist maali Nordic Hotel Forumi lobby’s

05.10.2011
Eile, 4. oktoobril andis Eesti Välisministeerium Eesti Ratsaspordi Liidule üle üheksa ratsutamisteemalist maali, mille pärandas Eesti riigile Ameerikas elanud pagulaskunstnik Erika Roots. 1943. aastal Eestist emigreerunud kunstniku tööd jõudsid Eestisse käesoleva aasta kevadel.

Erika Roots (15. mai 1916, Nõmme – 6. juuli 2008, New York) lahkus 1943. aastal Saksamaale ning alustas Berliinis juba pagulasena kunstiõpinguid. 1949. aastal emigreerus ta Saksamaalt USA-sse New Yorki, kus ta jätkas õpinguid nii kunstikoolis kui ka tehnilise joonestamise alal ning töötaski hiljem joonestaja ja disainerina elektrijaamu projekteerivates firmades.

„Erika Roots oli ka väga sportlik, üheks tema lemmikalaks oli ratsutamine, mida ta väidetavalt kõrge vanuseni harrastas. Sporditeemale, eriti ratsaspordile, on pühendatud ka suur osa tema hilisemast maaliloomingust. Neis, valdavalt helge alatooniga ja silmanähtavalt suure armastusega loodud töödes on kunstnikku paelunud eelkõige liikumine, hobuste ja ratsaspordi graatsiline ilu,“ selgitas Koll. Kodumaale on Erika Rootsi tööd jõudnud tänu Eesti Välisministeeriumile. Osa tema loomepärandist on ministeerium andnud üle Eesti Kunstimuuseumile ja Tartu Kunstimuuseumile.

Näitust eksponeeritakse kaks nädalat.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv