Filmitalgute rahvafilm „Täitsa Lõpp“ esilinastub 11.11.2011

11.10.2011
Eesti rahvaga koos ja ühe aastaga valminud mängufilm „TÄITSA LÕPP“ jõuab 111-sse kinosse maagilisel kuupäeval 11. november 2011. Eelmüügi piletid lähevad Piletilevis müüki 11. oktoober 2011. Rahvafilm räägib eestlaste tegemistest 1 päev enne maailma lõpu tulekut ja seda filmi aitas teha üle 1500 inimese. Talgulised sooritasid filmi põhitegevused professionaalide juhendamisel igas filmitegemise etapis.

Filmi sünopsis:

Käes on Detsembrikuumus ja jõulud, aga väljas lõõmab päike. Miski on mäda! Maiade kalender ennustab kohe saabuvat maailma lõppu ja eestlased on sattunud justkui Hukkunud Alpinisti Hotelli – kes proovib kavalusega pääseda, kes allub Hullumeelsusele ja laseb sel end lõpuni kanda. Mõni otsustab saatusele vastu sammuda ja oma elu armastusele südant puisata – nagu Rait, kelle silm on lauljatari, Viimse reliikvia Lenna Kuurmaa peale langenud. Aga tema parim sõber Mihkel, nagu Tulnuka-Valdis, saab obaduse vastu pead ja kuuleb kahelt päikeselt, et õige tee maailma päästa on hoopis seesama Lenna jumalatele ohverdada. Siseneb Somnambuulne Brenda. Mõtlik tütarlaps, kes peidab endas hullumaja minevikku ja keerulist suhet emaga. Noored tahavad suunduda igaüks oma teed, aga saatus ja maailma lõpu ootusest tulenev segadus viivad neid vaid ühes suunas – Tuhamägedesse! Nagu Toots ja Teele, ei mõista ka Mihkel ja Brenda kohe, et nad on loodud teineteise jaoks. Ja nagu Nipernaadi, ei taju Rait, et keegi otsib ka teda taga. Ent lootus sureb viimasena ning õnneks saabub ka lõpp...

Tulemuseks on 80-minutiline, ilmatu tempoga roadmovie läbi Eesti kulgemisest, raskuste ületamisest ja armastuse leidmisest.

Filmitalgute protsessis on igas etapis mindud välja enneolematutele lahendustele ikka selleks, et filmiharidus viia võimalikult laia publikuni. Stsenaarium kirjutati interaktiivse internetiplatvormi põhiselt, peaosalised valiti telesaate kaudu ja ülejäänud osatäitjad rahvahääletuse põhjal, filmil on 6 professionaalset ja 15 amatöörrezhissööri, võttepäevad toimusid kõigis Eesti 15-s maakonnas.

Tulekul on Eesti taasiseseisvusaja suurejooneliseim esilinastus: ühel kuupäeval ja ühel kellaajal esilinastub film 111-s kino näitamise kohas ja igas Eesti nurgas. Iga Eestlane saab minna 11.11.2011 kell 20:11 vaatama filmi “TÄITSA LÕPP” oma kodukandis. Esilinastuse laiahaardelisuse eesmärk on propageerida Eesti kinokultuuri ja lähenevat Eesti film 100 juubelit.

Esilinastuste piletid on müügil Piletilevis või kinode eelmüügis alates 11. oktoober 2011. Filmitalgute kodulehel www.filmitalgud.ee on kaart, kus näeb kõiki talgufilmi linastuvaid kinopunkte. (Vt.ka www.filmitalgud.ee/linastused)

MTÜ Kinobussi korraldatav projekt Filmitalgud kuulub Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi ja toimub Eesti Film 100 raames. Projekti eesmärk on kogu ühiskonnaga teha üks ühine film ja suur kingitus Eesti filmi 100. juubeliaastaks - 2012 on ametlikult Eesti Filmi Aasta.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv