Pärnu Uue Kunsti Muuseumis kõlab põhjamaade muusika

11.10.2011
Pühapäeval, 16. oktoobril 2011 kell 14 esitavad viiuldaja Leena Laas ja pianist Marju Riisikamp Pärnu Uue Kunsti Muuseumis Pärnu Ooperi kontserdisarjas ABONEMENT 007 muusikat läbi skandinaavia prisma.

Muusikaajaloo suurmeeste Wolfgang Amadeus Mozarti ja Max Bruchi teoste kõrval kõlavad rootsi ja eesti heliloojate unistuslikult kaunid 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse helitööd viiulile ja klaverile.

Rootsi heliloojate Lars-Erik Larssoni ja Tor Aulini nimed esinevad Eesti interpreetide kontserdikavades tänamatult harva. Oma põhjamaiselt karge helikeele ilu tõttu vääriksid nad palju rohkem tähelepanu. Kontrasti põhimõttel üles ehitatud kontserdi kavas on ka eesti muusika suurmeeste Artur Lemba ja Arvo Pärdi looming.

Pärnu professionaalsete muusikute kontserdisari ABONEMENT 007 toimub Pärnu linna, Eesti Kultuurkapitali, Pärnu Ooperi, Pärnu Uue Kunsti Muuseumi ja Pärnu Eliisabeti koguduse koostöös. Sarja eesmärk on kanda ette pärnu heliloojate muusikat, anda pärnu interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid kontserdikavu, kaasata pärnakatele lisaks kõrgel tasemel külalismuusikuid ning viia kontserdiprojekte Pärnust välja. Pärast iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring. Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm Pärnumaa koolide õpilastele. Programmi raames on kontsertide külastamine tasuta. Oma koolis või huviringis programmi vedavatel õpetajatel, õpilastel või lapsevanematel palun võtta programmiga liitumiseks ühendust Pärnu Ooperi meiliaadressil ooper@parnu.ee

Kontserdisarja sügishooaja abonementpääse hinnaga 14 eurot tagab sissepääsu kõigile kontsertidele ja on müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades.

Üksikpääse hinnaga 7 eurot on müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv