Kõrvemaale ringtuurile!

21.10.2011
Ka sügisel on vahva ja põnev looduses liikuda. Selleks pakub Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskus huvitavaid võimalusi ka vihmasel ja sombuse ilma korral kuni suusalume tulekuni. Ringtuurid koos sõjalise maastuirga on mõeldud igale vanusele – nii täiskasvanutele kui ka lastele koos huvitavate tegevustega.

Seigeldakse kunagisel Nõukogude Liidu armee polügooni õppealal, kuhu pääses ligi ainult erilubadega. Sellest ajast on säilinud looduslikult kauni ja vaheldusrikkal maastikul tihe ja korrapäratu teedevõrgustik. Suur osa teedest on hooldamata ja ei ole enam tänapäeval sõiduautoga läbitavad. Sealt aga maasturautoga on sõita põnev, kohati tekib lausa off-road võistluse tunne.
Samaaegselt saab imetleda maalilist ja vaheldusrikast Kõrvemaa maastikku ja kuulata retkejuhi pajatusi kultuuri- ja militaarajaloost, põnevaid eluseike ja lugusid.

Kõrvemaa Ringtuur
Ringtuuri kestvuseks on kuni 2 tundi. Vahepeal peatume ja räägime piirkonna ajaloost, imetleme piirkonna looduskauneid paiku ja metsavõlusid; loomade jälgi looduses. Kaasa saab võtta ka lapsi.

Paketi hind: 375 EURi (hind sisaldab ka käibemaksu)
Grupi suurus kuni 25 osalejat.
Hind sisaldab ringtuuri, retkejuhi teenuseid ning igale osalejale vahva meene.


****************************************************************************

Kõrvemaa Matkatuur räätsadega
Alustatakse mõnusat ringtuuri keskusest ning sõidetakse mööda kaunist loodusmaastiku raba äärde. Seejärel minnakse huvitavale kuni 3 tunnisele räätsamatkale. Õpime tundma raba, liikuma rabas ja tunnetama ohte. Samas saame vastuse – kuidas määrata raba vanust. Retkejuht näitab, mis võib juhtuda kui ei olda ettevaatlik ja teadlik rabas liikumisest. Võimalusel toimub ka retkejuhi rabauppumine ja päästeoperatsioon. Matka käigus peetakse maitsev kosutav piknik koos kuuma teega ning retkejuht pajatab piirkonna ajaloost lugusid ja legende. Lisaks vaadeldakse looduses loomade jälgi ja liigirikast taimestikku. Matk koos ringtuuriga kokku kestab kuni 6 tundi.

Paketi hind: 650 EURi (hind sisaldab ka käibemaksu)
Hind sisaldab ringtuuri, matkaks vajalikke räätsasid ja sääriseid; matkaeinet ja retkejuhi teenuseid. Lisaks saab iga osaleja vahva meene.
Grupi suurus kuni 25 osalejat, suurema seltskonna korral hind kokkuleppel.


****************************************************************************

Kõrvemaa Militaartuur koos luuretegevusega
Militaartuur algab Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskusest väljasõiduga sõjalise maasturiga, peatutakse lähipiirkonna ajaloolistes paikades, uuritakse kunagise sõjalise tegevuse jälgi ning räägitakse militaarajaloost. Samas viiakse läbi võistkondadel põhinev sõjaline luuretegevus koos põnevate ülesannetega ning peetakse mõnus piknik. Väljasõidu käigus õpime uus oskuseid ning kuidas looduses erinevatel tingimustel ellu jääda, õpime orienteeruma ja kaardi järgi liikuma tundmatul maastikul, teeme tiimitööd ning lahendame huvitavaid ülesandeid. Tegevus kestab kokku kuni 6 tundi.

Paketi hind 830 EURi (hind sisaldab ka käibemaksu)
Hinnas sisaldub ringtuur, aktiivse tegevuse osa koos juhendamise ja vajalike vahenditega, kosutav eine ja väike meene.

****************************************************************************

Pühapäevane Peretuur
Alates oktoobrikuust igal pühapäeval on võimalik minna perega koos sõjalise maasturiga Põhja- ja Lõuna-Kõrvemaa ringtuurile uudistama ja imetlema maalilist ja ainulaadset Kõrvemaa loodust. Sõidu käigus teeme peatusi, mil retkejuht pajatab põnevaid lugusid, uudistame loodust ja jäädvustame vahvaid fotosid. Pärast seiklemist sööme matkakeskuses ühiselt maitsvaid pannkooke piimaga.

Hind täiskasvanule 17 EURi ja lapsele 10 EURi (hind sisaldab ka käibemaksu)
Lapsed alla 5nda eluaasta tasuta. Hind sisaldab sõjalise maasturiga ringsõitu, retkejuhi teenuseid ja maitsvat pannkoogilõunat. Igale osalejale pisike meene.

Küsi lisainfot!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv