Sokos Hotel Virus etendatakse külalislahkust

31.10.2011
Esmaspäeval, 7. novembril algab suurejoonelise avamisega Sokos Hotel Viru ruumides rahvusvaheline kaasaegse performance’i ja teatri biennaal NU Performance Festival, mis sel korral jätab maha teatriruumi, et vallutada argipäeva lava.

Saksamaal baseeruvad kuraatorid Silke Bake ja Peter Stamer on valinud festivali keskseks teemaks külalislahkuse mõiste ja tava. Mis tähendab olla külaline? Milline on külalislahke etendus? Mis on selle žestid? Kuidas võtta vastu võhivõõrast? Kuidas jagada võõraga ühtekuuluvustunnet? Need on mõned küsimused, mida see festival esitab.

Festivali partneri Sokos Hotel Viru ja selle mitmekülgne ajalugu tõotab NU Performance Festivalile paljulubavat kohta ideede katsetamiseks ning ruumi nendega mängimiseks. Ligi 50 rahvusvahelist ja kodumaist etendus- ja tegevuskunstnikku näitavad Tallinnas oma töid, mis on kohandatud ja spetsiaalselt loodud Sokos Hotel Viru ruumidesse.

Tegemist on Eestis ja naaberriikides esmakordse juhtumiga, kus kogu festival toimub tervenisti hotellis.

Festivalil programmis on Heine Rosdal Avdal & Yukiko Shinozaki etendust Field Works – hotel, mida mängitakse hotellitoas ainult ühele inimesele korraga. Oma intiimsetes ja mängulistes etendustes otsivad Brüsselis baseeruvad kunstnikud argielu poeesiat. Teid haaratakse kaasa tavalise hotellitoa müstilisse minevikku. Olete seal tegelikult üksi või tunnete, kuidas ruum hingab.

Prantsuse esineja ja koreograaf Alice Chauchat poolt koostöös Horvaatia esinejatega loodud lavastus The Love Piece on üleskutse kogeda etendust kui tunnete kohtumispaika, kusjuures publik võtab osa emotsioonide vahetusest. Lavastus toodab lähedust ilma meid ehmatamata – sellist, mis tuleb otse südamest, küsides koos Briti bändi Whitesnake’iga: Is it love that I am feeling?

Festivali südames on kuraatoritel õnnestunud kutsuda erinevad teatritegijad (PME-ART (CAN), toxic dreams / Wanunu & Michael Strohmann (ISR/AUT), Elke van Campenhout (BEL) & Ong Ken Seng (SGP)) looma kolme “performatiivset keset“, mis on mõeldud selleks, et võtta publikut vastu kui külalist ja anda tema kohalviibimisele performatiivne raamistik. Publik võib neis kesetes veeta terve õhtu või liikuda sealt edasi teiste sündmuste, ruumide ja etenduste juurde ning tulla nende juurest tagasi.

Kavas on ka Toateeninduse programm, mis vältab 8.–10. novembrini, iga päev kell 19–00. Selles programmis olevatele sündmusele on sissepääs tasuta.

Nu Performance Festival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.

NU Performance Festival 7.-10. november Sokos Hotel Viru ruumides.

Lisainfo ja ürituse kava leiate SIIT.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv