Kool ja trall käsikäes Eesti Vabaõhumuuseumi Mardikoolis

04.11.2011
Sel pühapäeval, 6. novembril, toimub Eesti Vabaõhumuuseumis põnev Mardikool, kus kergel ja mängulisel moel saab omandada kõik vajalikud oskused ja teadmised lõbusaks mardisanditamiseks. Üritus kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Ürituse koordinaatori Vivian Siirmani sõnul oodatakse Mardikooli lastega peresid, sõprade seltskondi ja ka kõiki üksikkülastajaid, kes lõbusast ent sisukast trallist lugu peavad.

„Viimasel ajal kaotab mardipäev järjest rohkem võõrapärasele halloween’ile ja sellest on äärmiselt kahju, kuna rikkalik mardipäeva kombestik on meil varnast võtta ning see pakub pimedatel sügisõhtutel lugematul hulgal võimalusi ühiseks põnevaks ettevõtmiseks. Soovimegi Mardikoolis anda inimestele väikese tõuke, miks mitte sõbrad kokku koguda ja koos marti jooksma minna?“ sõnas Siirman.

Mardikooli tegevused toimuvad Eesti Vabaõhumuuseumis 6. novembril kell 12-17. Päeva esimeses osas saab erinevates kohtades üle muuseumi läbida mardikooli õppetunnid. Hüva nõu saab nii mardijooksmiseks kui ka mardisantide vastuvõtmiseks. Kui oskused ja teadmised omandatud, saab kogenud mardisantide käe all Köstriaseme tallu marti joostes need proovile panna.

Mardikooli lõpupidu toimub kell 15-17 Kolu kõrtsi tallialuses. Rahvamuusika asjatundja Taive Särg Eesti Kirjandusmuuseumist tutvustab mardipäeva kombestikku ja rikkalikku mardilaulude pärandit. Koos publikuga lauldakse läbi terve mardilaulude tsükkel. Ehk saabuvad lõpuks kohale ka päris mardisandid, kes “katsuvad” kohalolijaid nagu kord ja kohus ning nõuavad süüa! Päeva lõpetab lõbus pidu rahvamuusika saatel.

Ürituse üksikpileti hinnaks on 6 eurot, sooduspilet maksab 3 eurot, perepilet 12 eurot. Ürituse täpsema kava leiab SIIT.

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv