Valgehobusemägi tüürib suurkeskuste sekka

08.11.2011
Albu vallas Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses näeb veebruari keskpaigas üht Skandinaavia karikavõistluste etappidest. Veendumaks korraldajate valmisolekut selleks, väisas reedel keskust Eesti suusaliidu esindus.

Albu vallavanem, Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik ütles, et koos suusaliidu inimestega tuli arutusele võistluse esialgne eelarve ja ettevalmistustööd, samuti tutvusid nad piirkonna majutusvõimalustega.

Skandinaavia karikavõistlused peetakse Valgehobusemäel 11. ja 12. veebruaril. Esimesel päeval on kavas klassikasprindid (mehed 1,6 ja naised 1,1 km ring – toim) ja teisel päeval klassikasõidud: naised 10 (3 × 3,3 km) ja mehed 15 (4 × 3,75 km) kilomeetrit.
Varasemate Eesti-etappide korraldajate kogemuste põhjal on mõlemal päeval võistlema oodata 60-70 mees- ja 40-50 naissuusatajat, lisaks treenerid, arstid, määrdemehed ja muu personal. Esindatud on viie-kuue riigi (Eesti, Läti, Soome, Rootsi, Norra) sportlased.

Valgehobusemäel on 21. detsembril algaval ja aprilli keskpaigani kestval talihooajal kavas 11 üritust, millest suurim ongi karikavõistlused.
Veel saab suusapublik kaasa elada tavapärasele Albu suusasõidule Jaak Mae karikatele, maratonidele ja sprintidele. Ekstreemsuste huvilisi ootavad talve jooksul lumelauavõistlused, mootorsaanide sõuvõistlus ja samuti rahvusvaheliseks kasvada võiv jäähokiturniir.

Allikas: Järva Teataja

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv