Estonian Air hakkab pakkuma check-ini Skype’i kaudu

18.11.2011
Estonian Air on esimeste lennufirmade seas maailmas, kes hakkab koostöös Moskva Sheremetyevo lennujaamaga pakkuma võimalust lennule registreerida Skype videokõne kaudu. Teenus on hetkel veel testimisfaasis.

Internetipõhine videokõneteenus võimaldab reisijatel helistada kodust või kontorist oma Skype’i kontolt Moskva Sheremetyevo lennujaamale (“svo_checkin” kasutajanimele). Videokõne ajal palutakse reisijal öelda oma perekonnanimi, lennuinfo ja edastada passi andmed. Kõne lõpus saab reisija välja printida oma pardakaardi.

“Meil on väga hea meel olla nende lennufirmade seas, kes koostöös Moskva Sheremetyevo lennujaamaga toovad turule uue innovaatilise teenuse lennule registreerimise lihtsustamiseks,” ütles Rauno Parras, Estonian Airi kommertsjuht. „Plaanime teatud aja tagant analüüsida, kuidas see reisijate poolt vastu võetakse. Selle põhjal saame otsustada, kas laiendame teenust ka teistesse lennujaamadesse,” lisas Parras.

Rauno Parras tõi välja, et Skype check-ini kasutamise plussiks on personaalse teenuse olemasolu, mida paljud lennufirma kliendid hindavad. Tegemist oleks justkui traditsioonilise lennule registreerimise protseduuriga, mida eristab aga see, et inimene võib teha seda kodus, tööl või kus iganes tal Skype’i kasutamise võimalus on.

Lisaks uuele Skype’is check-ini tegemise võimalusele ja traditsioonilisele check-inile lennujaamas saavad Estonian Airi kliendid end lennule registreerida ka internetis Estonian Airi kodulehel ja lennujaamas check-ini automaate kasutades.

Viimase kahe aastaga on kahekordistunud inimeste hulk, kes teevad check-ini internetis või automaadis: 2009.aastal kasutas mainitud võimalusi vaid 11.5% reisijatest, aasta hiljem oli see hulk 19% ja sel suvel juba 21%. 37.5% kõikidest Eestisse reisivatest klientidest kasutavad iseteeninduse võimalusi. Kõige aktiivsemad check-ini automaatide kasutajad elavad Skandinaavias, kus neid kasutab 70% reisijatest.

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv