Muinasjutulised jõulud Kursi Jahilossis

21.11.2011
Armsad sõbrad - kui teie või teie töökollektiiv pole veel otsustanud kus pidada tänavune Jõulupidu, siis sobib selleks väga hästi kaunis Kursi jahiloss oma haruldase interjööriga.

Muinasjutuline saanisõit imeliselt kauni puutumata Alampedja looduskaitsealal.

Dinee "Mõisaegsed hõrgutised" romantilisel küünlavalgel ja magus uni jahilossi kambrikestes vaikuses ja rahus.

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja -ja Kaave jõgedevahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Manteuffelile kuulunud Jahiloss aastast 1888. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks.

Maja peidab endas põnevaid arhitektuurilisi lahendusi, alates graniidist vundamendiga ning lõpetades “tiivakeste” topeltakendega ja justkui uudistavate metsa poole vaatavate finskappidega. Ainulaadsed on ka maja räästaaluseid kaunistavad puitpitsid ja originaalsed väljaulatuvad sarikaotsad.

Teil avaneb erakordne võimalust puhata majas, kus ajaratas tundub sajand ja enamgi tagasi keeratud olevat. Pakume maitsvaid roogasid meeleolukates saalides, mis on renoveeritud algupäraselt, restoranis “Zum Manteuffel” ja kollases muusika-ja konverentsisaalis ja eksootilises jahisaalis.

Seina- ja uste ning akende rohked klaasimaalingud teostas siin kohapeal elades Albert Gulk, kes on tänase päeva üks andekamaid ja omanäolisemaid maalikunstnikke Eestis, kuuludes kunstnike rühmitusse Kursi Koolkond.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Täname ilusa ja sisuka puhkuse eest, oli väga kena ja lahke vastuvõtt ! Edu Teile! Perk.RASPEL (5.0)" Anna hinnang

Jõgevamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv