Eesti Interpreetide Liidu 10. hooaja kontserdid!

02.12.2011
8. detsembril kell 19 astuvad Mustpeade majas lavale viiuldaja Kristina Kriit koos elektronmuusiku Malle Maltisega. Kontserdil esitatakse kaasaegset muusikat hinnatud heliloojatelt nagu Steve Reich, Eugene Ysaye, Louis Andriessenilt, Luciano Berio ja Malle Maltiselt endalt. Konsert pakub kuulajale erakordse kontserdielamuse ja ühtlasi annab hea ülevaate kaasaegsemast muusikast.
 
 Kõlavad teosed panevad proovile nii sooloviiuldaja võimed, kui ka uurivad uudseid ja põnevad elektronmuusika lahendusi.

Viiuldaja Kristina Kriit on lõpetanud EMTA magistrantuuri (2004, prof. Mari Tampere-Bezrodny) ning täiendanud end prof. Igor Bezrodny, Hermann Krebbersi ja Keiko Wataya meistriklassides. Ta on õppinud veel Universität Mozarteumis Salzburgis ja osa võtnud mitmetest rahvusvahelistest konkurssidest, millest olulisemad on Heino Elleri nim. viiuldajate konkurss .1996.aastal (eripreemia), Henryk Wieniawski nim. viiuldajate konkurss 1997. ning kammermuusika konkurss "Music without Limits" 2010.aastal (4. preemia, koos pianist Diana Liiviga). Kristina Kriit, hinnatud nüüdismuusika esitajana, on solisti ja kammermuusikuna esinenud pea kõikides Euroopa ja Skandinaavia maades. Ta on olnud kahel korral maineka Holland Music Sessionsi stipendiaat. Käesoleval ajal on EMTA õppejõud ja doktorant (prof. Mari Tampere-Bezrodny) ning RO Estonia sümfooniaorkestri 2. kontsertmeister.

Malle Maltis on õppinud kompositsiooni Eesti Muusikaakadeemias Toivo Tulevi juures. Ta on õppinud ka Hollandis Utrechti Konservatooriumis ning Itaalias Giuseppe Tartini nimelises Trieste Konservatooriumis. Lisaks on Malle Maltis osalenud mitmel elektronmuusika meistrikursustel. 2011 osales heliloojana Eu- Art-Networki kunstisümpoosionil Austrias.

Malle Maltise teoseid on esitatud Eesti Muusikaakadeemia Sügisfestivalil, festivalil “Eesti muusika päevad”, festivalil “Nyyd” ja "Plektrum" ning Eesti Noorte Heliloojate Festivalil Tartus, festivalidel „SoundsNew“ Canterburys (2011), Gaudeamus Muziekweek (2007; 2011) ja Avantgarde-Tirol (2010).

Loomingus on kesksel kohal teosed akustilistele instumentidele ja elektroonikale. On kirjutanud muusikat ka ligi kümnele anima- ja lühifilmile. Teosega „Res” pälvis Malle Maltis I preemia elektroakustilise muusika konkursil Musica Nova 2004 Prahas. 2005 ja 2007 pälvis festivali “Eesti muusika päevad” heliloojapreemia. 2010 võitis teos "Chameleon chant" 3. ECPNM üle- euroopalise elektronmuusika teoste konkursi Austrias. 
Alates 2008. aastast õpetab kompositiooni ja elektronmuusikat Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. (allikas: EMIK)

15. NOVEMBER KELL 18:30 Saue Muusikakool
8. DETSEMBR kell 19 Mustpeade maja
KISTIINA KRIIT (viiul) ja MALLE MALTIS (elektroonika)

Kavas:


Steve Reich – Violin Phase

Luciano Berio – Sequenza 8 sooloviiulile

Eugene Ysaye – Sonaat sooloviiulile nr1

Malle Maltis – Chamelon Chant viiulile ja live-elektroonikale

Louis Andriessen – Xenia sooloviiulile

Tavapiletid hinnaga 8€ /4€ saadaval Piletilevi müügipunktides!

27. detsembril kell 18 Narva Linnuses ja 29. detsembril kell 19 Tallinnas, Mustpeade majas annab aastalõpu soolokontserdi pianist Tanel Joamets! Õhtune kava on kaunis ja romantiline, kus esitusele tuleb valik Norra helilooja Edvard Griegi sonaate ja lüürilisi palu.

Tanel Joametsa on kirjeldatud kui pianisti, kelle esituses on tuld, tehnilist taset ja poeetilist veenvust. (Postimees, 2002). On öeldud, et ta mitte ei mängi vaid loob ning tema mängus on eeskujulik kontroll ühendatud sügavuse ja värskusega, mis on tänapäeva muusikamaailmas haruldased. (The Australian, 1996). Ta võlub kuulajaid oma kordumatusega ja hämmastava loomulikkusega. (Kultura, Moskva, 2000)

Tanel Joamets on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia klaveri erialal professor Valdur Rootsi juhendamisel. Olulisena võib välja tuua ka improvisatsiooniõpingud Anto Petti juures ja õpingud Londonis Guildhalli Muusikakoolis. Ta võitis preemiad kahel, 1993. ja 1994. aasta Griegi konkursil ning jõudis finaali veel kahel rahvusvahelisel Skrjabini konkursil Venemaal 1995 ja 2000, kus esimesel pälvis diplomi ja teisel laureaaditiitli. 1996. aastal võitis T. Joamets eripreemia improvisatsiooniansambli Ekstemporistid koosseisus Düsseldorfi Moodsa Kultuuri Konkursil. Soolokontsertidega on pianist esinenud Soomes, Saksamaal, Inglismaal, Austraalias ja Kanadas. Pärast preemiavõitu Moskvas 2000. aastal esineb T. Joamets sageli paljudes Venemaa linnades. Viimased ulatuslikud turneed 2003. ja 2004. aastal viisid teda paljudesse suurlinnadesse nagu Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnojarsk, Irkutsk jpt. Ta on esitanud Skrjabini, Rahmaninovi, Mozarti, Raveli, Griegi ja Schnittke klaverikontserte mitmete Eesti ja Venemaa orkestritega. Lisaks klassikalisele repertuaarile esineb Joamets tihti ka improviseerijana, nii vabas kui jazzi stiilis. Ta on ka Tartus toimuva festivali IMPROVIZZ kunstiline juht. Lisaks kontserttegevusele töötab T. Joamets õppejõuna Eesti Muusikaakadeemias ja H. Elleri nim. Muusikakoolis, kus õpetab klaveri eriala ja improvisatsiooni.

NB! Aastalõpu kontserdi puhul igale külastajale üllatus!

27. DETSEMBER kell 18 Narva Linnus
29. DETSEMBER kell 19 Mustpeade maja
AASTALÕPUKONTSERT!
TANEL JOAMETS (klaver)

Kavas:

Edvard Grieg – Süit Holbergi aegadest
Edvard Grieg – Sonaat e-moll
Edvard Grieg – Lüürilisi palu:

op. 12 Arietta, Valss
op. 43 Liblikas, Kodumaal, Kevadel
op. 47 Valss-eksprompt, Meloodia, Halling
op. 54 Gangar, Trollide rongkäik, Nokturn
op. 57 Möödunud päevadest, Gade, Kodumaa igatsus
op. 62 Ojake, Unenägu

Piletid hinnaga:
8€ / 4€ - Tallinnas
4 € / 2.5 € - Narvas
saadaval Piletilevi müügipunktides ja tund enne algust kohapeal!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv