Vabaõhumuuseumi Jõuluküla 16.–18. detsember

13.12.2011
Jõuaks, jõuaks jõulud tulla,
nika-näka, näärid tulla


Sündmusterohke kultuuriaasta 2011 hakkab tasapisi lõpule jõudma, jõulud on kohe-kohe ukse ees. Kutsume Sind koos perega nautima pühade-eelset meeleolu Eesti Vabaõhumuuseumi Jõulukülas. Üritus kuulub kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Aasta tähtsündmus, Jõuluküla toimub 16. – 18. detsembrini. Põnevaid tegemisi ja elamusi jagub igasse päeva kell 11-16.

Pulga talus näeb jõuka pere jõuluettevalmistusi, Nukil aga peletab vaene saunik üksildust jõulujutu lugemisega. Kuie koolis tuuakse tuppa kuusk, toimuvad jõulunäitemängu proovid ning valmitutakse mõisaproua iga-aastaseks jõuluaegseks külaskäiguks. Köstriaseme talus võib kohata jõulusokku, -kurge ja -karu, Härjapeal küpsetatakse piparkooke ja meisterdatakse kingipakke. Sepa talus valmistub õigeusu preester oma perega esimesteks jõuludeks uues elupaigas. Auväärses Sutlepa kabelis astuvad laupäeval ja pühapäeval üles erinevad koorid. Jõulueelse hardushetke viib läbi õpetaja Toomas Paul. Sass-Jaani taluõuel näeb iga päev kell 15 – 17 ebatavalist vaatemängu “Alguse ja lõputa lugu”.

Avatud on jõuluturg ja jõulupostkontor! Valatakse õnnetina, teha saab jõuluingleid. Nagu ikka, saab sõita kuljuste helinal hobuvankril või – reel. Kolu kõrtsis ootavad külalisi maitsvad jõuluroad. Ürituse kava leiab vabaõhumuuseumi veebilehelt.

Jõuluküla piletiinfo: täiskasvanu 6€, sooduspilet 3€, lapsepilet 1,5€, perepilet 12€.

Muuseumi info: 6549 101, 6549 100, www.evm.ee, info@evm.ee.

26. detsembril kell 15 toimub jõulujumalateenistus Sutlepa kabelis, teenib õpetaja Toomas Paul.

Vabaõhumuuseum on talvehooajal avatud iga päev kell 10-17. Vaid 24., 25., 31. detsembril ja 1. jaanuaruaril oleme suletud. Lisaks muuseumi pargile on avatud Kolu kõrts, käsitööpood, Kuie kool, Härjapea talu ja kolmapäeviti ning nädalavahetustel Sepa talu.

13. - 15. jaanuaril küpsetatakse Härjapea talus leiba. Pühapäeviti valmistab Härjapea perenaine paremat sööki ning katab kenasti laua. Küünlapäeva ootuses, 29. jaanuaril valmistatakse Sepa talus küünlaid.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv