EasyJet vintsutas reisijaid

26.01.2005
Esmaspäeva varahommikul EasyJetiga Londonist Tallinna poole lendama hakanud poolsada reisijat jõudsid pärast pikki vintsutusi pärale alles teisipäeva öösel, kirjutab SL Õhtuleht.

Erki (22) sõitis pruudiga Londonisse ja tagasi EasyJeti lennukiga sellepärast, et odavlennufirma küsis reisi eest vaid umbes 1000 krooni. Pileti broneerimine käis internetis libedalt.

«Hakkasime esmaspäeva hommikul enne kella 7 Londonist koju sõitma. Jäin lennukis magama. Ärgates nägin, et oleme kuidagi väga madalal - vesi paistab. Mõtlesin: mis nüüd? Küsisin teistelt. Öeldi, et nii olevat me lennanud juba pool tundi. Natukese aja pärast teatas kapten, et nüüd teeme Kopenhaagenis peatuse - olevat vaja väike viga kõrvaldada. Sellega minevat vaid paarkümmend minutit,» rääkis reisija.

Reisilised võtnud teate vastu rahulikult. «Osa rahvast lendas esimest korda elus. Ju arvati, et peabki nii olema. Aga minu hinnangul oli allakukkumisest küll väga vähe puudu! Vesi oli üsna lähedal,» sõnas Erki.

«Istusime tund aega lennukis, ilma et keegi oleks midagi selgitanud. Lõpuks saadeti meid terminali. Öeldi, et lennukit peab hakkama parandama. Kui remont ei õnnestu, lubati meile teine lennuk järele saata. Kell oli siis umbes 10.30. Plaani järgi pidanuks me juba tunni pärast Tallinnas olema.»

«Nii me seal lennujaamas passisime. Hommikust sai õhtu. Esialgu anti iga paari tunni tagant lootust. Kell 20 tuli üks mehike - ta oli saadetud lennuvälja poolt meiega rääkima. EasyJeti kohta ei osanud ta aga midagi öelda. Mees ainult kontrollis, kui palju meid on.»

Erki väitel saabusid lennufirma mehaanikud Boeingut parandama alles kella 19.30 paiku. Reisijatele teatati varsti pärast seda, et aeg on lennukisse istuda.

«Kui saime lennukisse, siis mehaanikud alles askeldasid - redelid oli mootorite juure viidud. Tunnikese istusime veel ja õhku tõusime alles kella 23 paiku. Suure ärevuse ja pabina saatel.»

Alles pärast südaööd said vintsutatud poolsada reisilist Tallinnas lennukist välja.

EasyJeti esindava suhtekorraldusbüroo MMd PR-esindaja Aune Past sõnas, et lennukil tekkis rike. «Sellest teavitasid nad mind esmaspäeva õhtul. Turundusdirektor helistas Londonist ja palus vabandust. Olen kindel, et nad vabandasid ka reisijate ees. Eks nad katsusid riket kõrvaldada nii ruttu kui võimalik.»

EPL

Uudiste arhiiv