Esimene hotell Eestis pälvis Hotelstars'ilt neli tärni

03.01.2012
Esimese Eesti majutusasutusena pälvis uue üle-euroopalise Hotelstars järgusüsteemi alusel neli tärni Tallinna sadama lähistel asuv Clarion Hotel Euroopa.

Eesti liitus Hotelstars tärnisüsteemiga 2011. aasta suvel. Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuhi Sigre Lutsu sõnul on tal hea meel, et Clarion Hotel Euroopa on sellega liitumisel otsa lahti teinud. “Olen kindel, et Eesti majutusettevõtted märkavad kiiresti, millise eelise võimalus neid teiste Euroopa hotellide ja motellidega kõrvutada eelkõige välisturisti silmis annab. Usun, et tärnihotellide arv Eestis kasvab järgmise aasta lõpuks seniselt paarikümnelt ligi poolesajani,” ütles Luts.

Clarion Hotel Euroopa müügi- ja turundusjuhi Margo Merigani sõnul tagab ühtne tärnisüsteem selle, et tase eri hotellide vahel ja erinevates riikides muutub tunduvalt ühtlasemaks. “Meile omistatud neli Hotelstarsi tärni näitavad kliendile üheselt, et tegu on äriklassi hotelliga. Arvestades praegust majanduslikku olukorda, on uue tärnisüsteemi antav täiendav kvaliteedimärk meile väga oluline,” sõnas Merigan.

Eestis suvel kehtima hakanud hotellide ja motellide uue üle-euroopalise Hotelstars tärnisüsteemi järgi on klassifitseeritud juba enam kui 18 000 hotelli. Aastal 2010 rajatud süsteemiga on lisaks Eestile liitunud Šveits, Saksamaa, Austria, Ungari, Tšehhi, Holland, Rootsi, Läti, Leedu ning Luksemburg.

Uus, rahvusvaheline, tärnisüsteem on ka ülesehituselt senistest erinev. Hotelstars arvestab rohkem majutusasutuse spetsiifikat ning varasemast enam pööratakse tähelepanu klienditeeninduse kvaliteedile. Ka kontroll nõuete täitmise üle tiheneb kolm korda. Kui seni tehti seda kord kolme aasta tagant, siis nüüd teostatakse kontrolle vähemalt kord aastas.

Eestis reguleerib, korraldab ja annab hotellitärne välja Eesti Hotellide ja Restoranide Liit.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv