Tallinna Õpetajate Majas algavad taas huvikursused

04.01.2012
Jaanuarikuus algab Tallinna Õpetajate Majas taas huvikursuste hooaeg - programmis on 22 huvikursust.

17.01 Kodukujundaja ABC algajatele
- kursuse lõpetanu omandab algteadmised oma elukeskkonna kujundamiseks ning oskab orienteeruda sisekujundusmaastikul.

Sageli napib meil vahendeid, et appi kutsuda professionaalne sisearhitekt. Kodukujunduse ABC võimaldab meil omandada algteadmisi oma elukeskkonna väärtustamiseks. Kursus püüab terviklikult haarata teemaderingi, millega tuleb tänapäevase kodu kujundamisel kokku puutuda. Et saada kogemus sisekujundaja tööst ja mõtteviisist, katsume pugeda tema nahka ja luua kursuse lõpuks uue visiooni ruumile või ruumigrupile oma majapidamises.
Täpsem info ja registreerimine ....

23.01 Tervendav jooga ja dünaamilised meditatsioonid - kursusel õpime tundma võimalusi enda tervendamiseks ja tasakaalustamiseks läbi joogaliku sisemaailma uurimise ja harmoonilise mõjutamise.

Kursus sobib hästi nii algajale joogahuvilisele kui ka edasijõudnule.
Harjutused põhinevad peamiselt krija hatha jooga ja joogateraapial tehnikatel. Sisekaemuslike tervendavate meditatsioonide hulgas on nii klassikalisi mõtetest vabanemise tehnikaid, nagu ham-sa meditatsioon, füüsist tervendavaid liikumisi, nagu krija jooga päikesetervitus kui ka Eesti oma joogaõpetajalt Ingvar Villido-lt pärit tervendavad dünaamilised meditatsioonid.
Täpsem info ja registreerimine ....

25.01 Natüürmort õlivärvidega - kursusel omandatu võimaldab osalejal edaspidi iseseisvalt maalida või jätkata õpinguid kogenud juhendaja käe all.

Maalikursusel omandatakse esmased teadmised ja oskused klassikalise ja impressionistliku õlimaali tehnikatest. Varasem joonistamis- ja maalimiskogemus pole oluline. Natüürmort ehk vaikelu on alati olnud maalikunstnike üks lemmikteemasid. Juhendaja pakub kursusel maalimiseks erinevaid kompositsioone, mis kõik kannavad endas selget meeleolu ja on omas vormi- ja värvirikkuses rõõmsaks võimaluseks tunda mõnu õlimaali valmimisest. Kursuse lõppedes on igal osalejal valmis saanud ilus õlimaal.
Täpsem info ja registreerimine ....

25.01 Praktilise psühholoogia ABC - seminari eesmärk on saada teadlikuks erinevatest süvapsühholoogilistest mõjuteguritest enda ja teiste käitumises ning seeläbi jõuda suurema mõistmise ja sisemise selguseni.

Nii mõnedki segased tunded või seni vastamata küsimused võivad leida selle seminari käigus vastuse. Kuue 3 tunnise mooduli jooksul vaheldub teoreetiline osa põnevate eluliste näidete ja praktiliste harjutustega, mille käigus on võimalik seostada iseenda isiklikke kogemusi vastkuuldud teooriaga. Samuti saab kuulata grupikaaslasi ning kaasa mõelda palju nende kogemused sarnanevad enda omadega. Seminaril osalemine ei eelda varasemaid psühholoogiaalaseid teadmisi.
Täpsem info ja registreerimine ....

31.01 Meigikooli Meistriklass - kursusel on teil võimalus osaleda ja praktiseerida tele- ja filmikunsti tippgrimeerijate käe all.

Kursus on mõeldud nii algajatele kui neile, kes jumestamisega juba varem kokku puutunud ja soovivad ennast veel täiendada. Koolitusel kasutame professionaalset meigisarja Cinema Secrets. Teemadeks on meigitoodete ja tarvikute tutvustus ning esimesed sammud jumestamisel, päevameik, näo modelleerimine ja värvid, õhtujumestus rõhuga modelleeritud huultel, jumestus telestuudiosse, glamuurne jumestus punasele vaibale (lisaripsmete kasutamisega), stiliseeritud ajastujumestus (kursuslaste valikul), lõputöö ehk fantaasiajumestus.
Täpsem info ja registreerimine ....

01.02 Keraamika töötuba - kursus pakub loomis- ja avastamisrõõmu, valmistades enda kätega põnevaid keraamilisi esemeid.

Keraamika töötuba pakub võimalust valmistada erinevate tehnikatega keraamikateoseid ˆkas taldriku, tassi, ehtekarbi või mõne muu abstraktse keraamilise vormi Teie enda valikul. Loodud savist vorm glasuuritakse kohapeal või kasutate mõnda muud juhendaja poolt ettenäidatud dekoreerivat katmistehnikat. Keraamika töötoas saate seega katsetada professionaalsete keraamikute juhendamisel erinevaid keraamika tehnikaid ja heita pilk looja igapäevasesse tööprotsessi.
Täpsem info ja registreerimine ....

02.02 Kuidas muuta oma elu meelepäraseks ja läbi selle jõuda seatud sihtideni - seminar on sulle, kui tunned et vahel oma elu üle libiseb käest ja motivatsioon on kadunud, aga soovid veel paljut teha.

Seminaril saame teadmisi, kuidas iseennast paremini ja lihtsamini motiveerida. Oskuse mõista, mis meist sõltub ja mis mitte ning kuidas nende faktoritega toime tulla. Positiivse tõuke oma seniste harjumuste muutmiseks. Annab lihtsa mooduse, kuidas seatud sihtideni jõuda. Koolituspäevade jooksul tehakse nii iseseisvaid- kui ka grupitöid, arutletakse teemade üle ning kuulatakse konsultandi loengut.
Täpsem info ja registreerimine ....

02.02 PhotoShopi kursus - pilditöötluse kursus algajatele tutvustab digitaalse pilditöötluse kõige olulisemaid võtteid.

Kursusel õpime selgeks programmi tähtsamad häälestusseaded ja olulisemad tööriistad. Kogu õppimisprotsess toimub läbi praktiliste pilditöötluse ülesannete. Teeme selgeks kuidas töödelda pildifail trükivalmiks, kuidas töötavad kihid ja maskid, kuidas töödelda RAW faili.
Täpsem info ja registreerimine ....

08.02 Meditatiivse õlimaali loomine - kursusel õpime meditatiivse õlimaali valmistamist.

Töövahendeid pole Teil endal kaasa vaja võtta, samuti pole olulised eelnevad kunstioskused. Oluline on vaid soov maalida ja eemalduda mõneks tunniks oma igapäevastest askeldustest. Lõõgastumiseks kasutame meditatsiooni ja muusikat, mis aitab tavaolekust väljuda. Maalime lõuendile, milleks kasutame õlivärve.
Täpsem info ja registreerimine ....

09.02 Tarot - tõlgitsemine ja ennustamine, jätkukursus - kursusel õpime kuidas mingi kaart mõjutab tema kõrval olevaid kaarte ning kogu ladumist, kuidas kujuneb erinevaid kaarte arvesse võttev üldpilt ja kuidas kaartide tähendused omavahel põ imuvad.

Kursuse eesmärk on anda sellel osalejatele alused oskusest näha ladumist mitte 1 kaart korraga, vaid haarama pilguga laiemat pilti ning märkama, kuidas kaardid hakkavad nii kõrvuti sattudes, kui ka vahel ladumise olulistes jõukohtades olles teineteist mõjutama, kord algset tähendust võimendades, kord aga algset tähendust vähendades või muutes.
Täpsem info ja registreerimine ....

13.02 Klassikalised mõisaköögi toidud - kursusel õpime esmalt valmistama eel- ja pearoogasid ning lõpuks magustoitusid.

Koolituse läbiviija on Le Cordon Bleu diplomiga kokk Mirja von Knorring, kelle teadmised mõisaköögist ja tolleaegsest elust-olust pärinevad mitmetes Eesti mõisates virtinana töötanud Selma-Mathilde Ariko saja aasta tagustest retseptidest ja märkmetest ning näitavad põhjalikult, mida tollal söödi. Mirja von Knorring´i abil ja juhendamisel saame neid toite ka tänapäeval hõlpsalt ise teha. Koolitusel valmivad seega kaasaegsema varjundiga klassikalised mõisaköögi toidud. Mõisa toitude valmistamine põhineb meie ettekujutlusel traditsioonilisest eesti köögist ja sisaldab ka huvitavaid mõjutusi teistest maadest.
Täpsem info ja registreerimine ....

13.02 Klaasisulatuse kursus - kursuse jooksul tutvume 3 erineva klaasitehnikaga ja loome kolm erinevat te ost.

Kursusel valmistame klaasskulptuuri, väikese värvitust klaasist aluse ja värvilisest klaasist ehte. Vaatame, milliseid erinevaid tulemusi annab erineva kuju ning suurusega algmaterjali ning sulatustemperatuuride kasutamine. Kursus võiks huvi pakkuda just neile, kes soovivad tundma õppida klaasi kui väga mitmekülgse materjali erinevaid võimalusi. Kursuse käigus valminud erinevates tehnikates klaasist esemed saab iga osaleja kursuse lõpus loomulikult endale.
Täpsem info ja registreerimine ....

15.02 Lillemaal õlivärvidega - kursusel omandame esmased teadmised ja oskused klassikalise ja impressionistliku õlimaali teh nikatest.

Motiivi võib iga osaleja valida vastavalt oma soovile või maalida juhendaja valitud lillekompositsiooni. Osalejad saavad kursuse ajaks oma kasutusse kõik maalimiseks vajaliku ˆ molbert, krunditud aluspapp, pintslid, värvid, jne. Eelteadmised ei ole olulised, on vaid vaja tahta ˆ igas osavõtjas peitub maalija! Maalimine pakub positiivset laengut ja rõõmu eneseteostusest ning muidugi ka puhkust argipäeva saginast. Maalitud pildi saab kursuse lõpus iga osaleja loomulikult endale.
Täpsem info ja registreerimine ....

15.02 Hääl ja kõne - takistaja või abimees - kursusel õpime miks häälel ja öeldud sõnal va hel on mõju ja vahel puudub tal selline jõud hoopiski.

Kursus võiks huvi pakkuda neile, kelle igapäevaseks töövahendiks on hääl: õpetaja, treener, ema, klienditeenindaja, müügimees jne. Kui aga soovid kogeda, mida kõne ja häälega töö Sulle inimesena iseenda kogemiseks ja arendamiseks pakkuda võib, siis on kursus samuti Sulle. Koolitus on praktiline ja kogemuspõhine ning koosneb kehatööst, kõnemängude- ja -harjutuste tegemisest ning teiste kuulamisest, väikese teksti ettevalmistamisest ning vestlustest ja teoreetilisest osast. Kursus sisaldab ka vajaliku arvu individuaalset aega õpetajaga, kus osaleja saab konkreetset tagasisidet ja nõuandeid.
Täpsem info ja registreerimine ....

01.03 Pingetest vabastamise kursus - koolitus on mõeldud kõigile, kes tunnevad aeg ajalt pingeid või valusid keha erinevates piirkondades ja on huvitatud ise need pinged vabastama.

Koolitusel õpetatakse erinevaid massaaflitehnikaid, mida inimene saab ise teha, et vastavatest kehas asuvatest pingetest vabaneda. Lisaks omandatakse keha pingetest vabastamise tehnikaid läbi erinevate venitustehnikate ja harjutuste. Samuti omandatakse erinevaid lihaste lõdvestus- ja hingamistehnikaid, mis aitavad keha pingeid leevendada. Õpitakse vabastama keha erinevates piirkondades paiknevaid energiablokeeringuid ja tugevdama energiaringlust.
Täpsem info ja registreerimine ....

07.03 Portselanehete valmistamine - kursusel õpime portselanist valmistama ehteid.

Ehete valmistamisel kasutame erinevaid miniatuurseid kipsvorme, mis aitavad nii toppimise kui valamise teel anda objektile kindla kuju ja struktuuri. Sel moel valmistame prosse, kõrvarõngaid, sõrmuseid ja muud meelepärast.
Kursuse käigus valmistatud ehted saab iga osaleja loomulikult endale.
Täpsem info ja registreerimine ....

12.03 Individuaalse aiaplaani joonistamine - kursuse käigus tehakse osaleja poolt valmis oma aia plaan.

Kursusele on eelkõige oodatud need, kes juba läbinud aiakujundaja abc algajate kursuse!
Osaleja võtab kursusele kaasa krundi plaani ja fotomaterjali krundist. Kursuse käigus tehakse osaleja poolt valmis oma aia plaan, kursuse lõpus kaitseb iga osaleja oma aiaplaani. Kursust juhendab maastikuarhitekt Ülle Grishakov.
Täpsem info ja registreerimine ....

14.03 Praktilise psühholoogia jätkukursus - seminar on jätkuks Praktilise psühholoogia ABC" kursusele. Jätkukursus võimaldab sügavamalt erinevaid teemasid käsitleda ja leida paralleele isikliku eluga.

Viie 3 tunnise mooduli jooksul vaheldub teoreetiline osa põnevate praktiliste harjutustega, mille käigus on võimalik seostada iseenda isiklikke kogemusi vastkuuldud teooriaga. Iga mooduli jooksul teeme ka lühikese rännaku alateadvusesse. Samuti saab kuulata grupikaaslasi ning kaasa mõelda palju nende kogemused sarnanevad enda omadega. Seminaril osalemine eeldab ≥Praktilise psühholoogia ABC" läbimist.
Täpsem info ja registreerimine ....

26.03 Joogakursus energiakeskustest - 8 nädala pikkuse joogakursuse teemaks on eluvägi inimese sees, osalejad õpivad tundma oma sisemist vitaalsust ja selle saladusi.

Osalejad saavad täpse teabe seitsmest tähtsaimast energiakeskusest (t›akrast), nende asukohast kehas ja nende eripäradest. Õpime ära iga energiakeskuse äratamiseks ja aktiveerimiseks spetsiaalsed jooga-harjutuste paarid krija hatha jooga varamust. Samuti igale keskusele omase erilise heli, mille meloodiline lausumine annab meile võimaluse paremini kontakteeruda konkreetse energiaga ja tasakaalustada selle omadusi ja väge.
Täpsem info ja registreerimine ....

27.03 Kodukujundaja ABC jätkukursus - kursuse lõpetanu on omandanud põhiteadmised oma elukeskkonna kujundamiseks ning oskab ennast harmooniliselt seostada ruumiga.

Püüame sellegi kursuse raames pugeda sisekujundaja nahka, minnes käsitletavate teemadega natuke sügavamale. Peamine on, et teie isiklikud eelistu­sed koduses ruumis: valguse, värvide ja materjalide omavaheliste kombinatsioonide osas hoiaksid kodu vaimu värskena veel kaua pärast järjekordset trendimuutust. Üsna lihtsad ümberkorraldused, kas või uus kangavalik, võib kodu olemust põhjalikult muuta ja tuua palju rohkem kasu, kui esmapilgul paistab. Külastame nüüdki mitmeid sisustussalonge, et ammutada lisaks juhendaja teadmistele otseseid nõuandeid neilt, kes pakuvad meie kodude kujundamiseks erinevaid sisustusmaterjale-, elemente ja muid vahendeid. Teeme tutvust ehitus- ja sisustusfirmade nutikate neti-rakendustega, mis aitavad meid valikute tegemisel oma kodu kujundamisel. Kursuse lõpuks katsume seegi kord vormistada oma ideed ja lahend used esitluseks.
Täpsem info ja registreerimine ....

05.04 Näitlejameisterlikkuse kursus - kursusel õpime kuidas tulla toime igapäevaelus ettetulevates situatsioonides, mis nõuavad meilt esinemisjulgust ja kiiret reaktsiooni.

Kursusel tutvume harjutustega, mis treenivad häält ja diktsiooni, panevad proovile keha valmisoleku ja meele keskendatuse ehk valmistavad meid ette esinemisoskust nõudvateks olukordadeks. Läbi paaris- ja grupietüüdide, mis sünnivad kohapeal ja improvisatsiooni käigus. Kursus on eelkõige praktilise iseloomuga. Omandame erinevaid võtteid, mille oskuslik kasutamine aitab meil valitseda närvi ja saada üle esinemishirmust suur e auditooriumi ees.
Täpsem info ja registreerimine ....

11.04 Akvarellimaali kursus - kursus tutvustab akvarelli paljusid tehnilisi võimalusi ja maalimise põhitõdesid.

Akvarell on elegantne ja õhuline veemaal, mille puhul tehnilised oskused ja nipid mängivad tähtsat rolli. Akvarellmaali spontaansus laseb meil väljendada tundeid ja meeleseisundeid, ennast paberil "välja elada", mis ongi kunstiteraapia.
Kursusel tutvume maalimise põhitõdedega, värvide psühholoogilise mõjuga.
Täpsem info ja registreerimine ....

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv