Türi–Tori 78 km pikkune jõemaraton tahetakse tänavu läbida ka vesijalgratastel

11.01.2012
Algas osalejate registreerimine Pärnu jõel toimuvale 78 km pikkusele jõemaratonile Türi – Tori III kiirlaskumine. Esimestena jõudsid end registreerida portaali Bookit.ee kaks võistlejat, kes tahavad maratoni läbida vesijalgratastega.

Türi-Tori kiirlaskumine on süstadele, kanuudele, kummipaatidele ja muudele inimjõul liikuvaile veesõidukitele mõeldud jõemaraton, mille start on Türil ja finiš 78 km pikkuse distantsi läbimise järel Toris Pärnumaal.

Maraton on planeeritud kevadise kõrgvee ajale, mis annab osalejaile enam teravaid emotsioone ja kasutab ära kevadiselt kõrge veega jõe võimsust. Päris algajatele see võistlus mõeldud ei ole. Nimi - kiirlaskumine - tuleneb sellest, et kui soojal ajal madala veega matkatakse seda distantsi vähemalt kaks päeva ja laisemad matkajad ka kauem, siis kevadise kõrgveega on võimalik sama vahemaa läbida ühe päevavalgega. Olenevalt kevadisest veetasemest ja voolukiirusest võivad distantsi läbimise ajad olla aastate lõikes väga erinevad.

Esimesel korral, 2010. aastal, oli võistlema registreeritud 115 paatkonda, eelmisel aastal oli neid 80. Väga külm talv ja kevade hilinemise tõttu võistluse nädalajagu edasilükkamine mõjutas ka osalejate arvu. Eelmisel aastal oli kohalike kõrvale tulnud võistlema ka läti aerutamissportlasi.

Ka tänavu jõudis esimene lätlane end juba esimese registreerimistunni jooksul osalejana kirja panna.
Teekonnal on neli ajavõtu kontrollpunkti, võistlejaid toitlustatakse poolel teel ja finišis, samuti on finišis kõiki võistlejaid ootamas saun.

Tänavu kevadel toimub Türi-Tori III kiirlaskumine laupäeval, 14. aprillil. Valida on kahe pikkusega distantside vahel - 78 km ja 47 km.

Kõige soodsama osavõtutasuga saab registreeruda kuni jaanuari lõpuni.

Rohkem infot selle maratoni kohta koos võistluste juhendmaterjalidega ning varasemate piltide ja meedias ilmunud materjalidega on saadaval võistluste kodulehel www.matkahunt.ee, kus saab ka end võistlusele osalema registreerida.

Maratoni korraldavad MTÜ Matkahunt, turismiportaal Turismiweb.ee ning Pärnumaa Skautide ja Gaidide Malev.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv