Sõru Jazz toob Eesti suurimad jazzmuusikud taas Hiiumaale

17.04.2012
9. -10. juunil toimub Hiiumaa lõunarannikul suvine jazzfestival Sõru Jazz, mis sel aastal tähistab juba oma viiendat sünnipäeva. Lavale astub 60 muusikut, nautida saab head muusikat, mere kohinat ja sõpradega koos olemist. Festivali esimesel õhtul ootab ees lõbus sünnipäevapidu.

„Mul on tõsiselt hea meel, et Sõru Jazzist on nende viie aastaga saanud Eesti jazzmuusikute ja jazzisõprade seas sündmus, mida väga oodatakse,“ rääkis Sõru Jazzi eestvedaja Guido Kangur. „See on muusika, mis mulle endale väga meeldib ja tahan seda jagada teistega, kes samuti jazzist lugu peavad. Muusikale annab palju juurde festivali suurepärane toimumiskoht – romantiline Sõru paadikuur ja mere vahetu lähedus.“

Festivali avab Tanel Rubeni „Rütmiallikal“ – tegemist on suurima kooslusega, mis kunagi Sõru Jazzil üles on astunud. Laval on korraga 13 loojat ning muusikat kuuleb jazzist folgini. Rütmiallikal külalisesinejaks on armastatud Liisi Koikson, kes saabub Londonist siia koolivaheaega veetma.

Oodatud külaline on Guido Kanguri sõnul ka Eestis elav maailmamuusik, trummar ja löökpillimängija Brian Melvin oma ansambliga Global Village. „Mahukas osa sellest esinemisest on pühendatud Melvini heale sõbrale, basskitarristile Jaco Pastoriusele, kes oleks tänavu saanud 60 aastaseks. Kuid lisaks Pastoriuse muusikale esitatakse veel Jimmy Hendrixi, The Beatlesite, Bob Marley ja Bob Dylani tuntumat loomingut,“ selgitas Kangur.

Kokku astub esimesel kontserdipäeval üles kuus erinevat bändi. Päeva lõpetab meeleolukas sünnipäevakontsert Siim Aimla juhtimisel.

„Sünnipäevakontsert tuleb jam sessiooni vormis, kus paljud muusikutest sõbrad saavad erinevates koosseisudes Sõru laval musitseerida. Kuna muusikakeeles mõistavad muusikud üksteist kõige paremini, siis on selline pidutsemine igati kohane,“ sõnas Siim Aimla. “Muusikute seas ongi Sõru Jazzil selline maine, et ometi kord saab suur seltskond sõpru kokku, õigupoolest juba praamil, ja aega on palju, et koos rääkida, mängida ja pidutseda. Keegi ei saa koju kiirustada, sest meri on ju ees! Ootan festivali taas innukalt.“

Sõru Jazzi teine päev algab Mänspä kabelist, kus on võimalik nautida vanameistrite Lembit Saarsalu ja Ain Agana ühisloomingut. Päev jätkub Sõru paadikuuris – oma uusi plaate esitlevad siin näiteks Moskvast Aleksei Kruglov ja Jaak Sooääre trio ning Kadri Voorand.

Festivali lõpetab puhkpillikvintett Reval Wind koos Lenna ja Märt Avandiga, kes alustavad Sõrust oma suvist kontserdisarja „Öö valge on õnn“.

Sel aastal on Sõrul avatud koguni kolm lava – kaks traditsiooniliselt paadikuuris, kuid oleme üles seadnud ka vabaõhulava ja suure välitelgi, et ilusa ilma korral saaksid inimesed veelgi mõnusamalt nautida muusikat õuemurul istudes.

Sõru Jazz on välja kasvanud Teatri Puhveti Jazzisalongi kontsertidest, mille sagedased esinejad astuvad üles ka 2012. aasta Sõru Jazzil. Festivali täpne asukoht on Hiiumaal Emmaste vallas Pärna külas. Kohale saab tulla nii auto, bussi, jalgratta kui paadiga. Võimalus on kohapeal telkida. Festivali lõpp on planeeritud selliselt, et mandrilt tulijad jõuavad viimasele praamile.

Piletihindade kohta leiab lisainfot Piletilevi müügikohtadest ja kodulehelt www.piletilevi.ee.

Igalt ostetud piletilt annetatakse 1 euro Tallinna Lastehaigla Toetusfondile.

Uudiste arhiiv