MKM uuendab turismiarengukava

17.04.2012
Täna kohtusid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis (MKM) turismivaldkondade esindajad, et alustada Eesti Riikliku Turismiarengukava koostamist aastani 2020.

Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on seni kehtinud turismiarengukava teeninud meid hästi. „Eestit külastanud turistide arv on rekordiline ja me prognoosime selle kasvu,“ ütles Parts.. Aastaks 2020 ootab MKM tänasega võrreldes turismiteenuste kasvu ligi poole võrra. Samuti pidas minister oluliseks, et uuel perioodil nähakse turismi arendamisel terviklikke lahendusi üksikute asemel.

Kui 2011. aastal müüdi turismiteenuseid Eestis u 1,1 miljardi euro eest, siis 2020. aastaks peaks ministeeriumi hinnangul vastav number kasvama 1,6 miljardi euroni. Tugevat tõusu nähakse nii sise- kui välisturistide hulgas.

EASi Turismiarenduskeskuse juhi Tarmo Mutso sõnul on Eesti turismisektoril palju arenguvõimalusi, mille efektiivne ja õigeaegne ärakasutamine võimaldab Eesti turismi konkurentsivõimet veelgi tõsta.

Riiklik Turismiarengukava eesmärk on esitada turismi kui majandusharu tasakaalustatud arengu strateegia aastateks 2014-2020. Arengukava töötab välja MKM koos teiste ministeeriumite, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja turismi erialaliitudega. Arengukava koostamist kajastatakse veebilehel http://www.mkm.ee/arengukavad-turism.

Uudiste arhiiv