HÕFF 2012 algab täna

27.04.2012
Täna, kell 19 Haapsalu Kultuurikeskuse ees avatakse legendaarse Michael Jacksoni „Thrilleri“ zombitantsuga Eesti ainukene žanrifilmifestival HÕFF - ainulaadne kolmepäevane filmi- ja peomaraton, mis meelitab igal aastal kohale külalisi kõikjalt Eestist kui ka välismaalt. Lisaks annab avapaugu seitsmendale Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalile menufilm IRON SKY.

Juba alates kella kolmest ootavad festivali korraldajad kõiki huvilisi Haapsalu Kultuurikeskusesse ennast grimeerima ja zombitantsu harjutama. Värvikamatest osalejatest luuakse festivali Facebooki aadressil hääletusgalerii ja kõige rohkem hääli kogunud zombisi ootavad üllatusauhinnad.

Veel on võimalus osta ka viimaseid pileteid tänasele festivali avafilmile, milleks on Soome kõigi aegade kalleim ning üks viimaste aegade enimräägituim film “Iron Sky” (Raudtaevas). HÕFFil toimub teadaolev filmi Eesti ainulinastus.

Avatseremoonial antakse elutööauhind Eesti juurtega USA filmimehele Bill Rebasele, kes seekord kodumaale küll ei sõida aga edastab oma tervitused festivali publikule video teel. Festival näitab kahte Rebase filmi, neist kuulsamat, trashfilmide klassikasse kuuluvat “Hiidämblike sissetungi” juba täna õhtul.

Täna astuvad festivalil üles ka Eesti noored filmitegijad oma esimeste lühifilmidega. Samuti näeb kõigi aegade šokeerivamaks ja vastuolulisemaks filmiks peetavat Pier Paolo Pasolini linateost “Salo ehk Soodoma 120 päeva”.

Esmakordselt HÕFFi ajaloos kasutatakse sel aastal eritoetajate ehk patroonide süsteem. Tegu on toetajatega, kes löövad kaasa festivali rahastamises ning saavad sõna sekka öelda ka HÕFFi tulevaste sündmuste korraldamisel. Seitsmeks Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivali patrooniks on Ivo Kõvamees (Avision), Uku Toomet (Orbital Vox), Marek Reinaas ja Priidu Tammeorg (VIFI), Häli Tarum (Bonaparte), Talis Paide (Tribe), Nikolai Mihhalishin (Essence), Karl Saluveer (Hmm), Karin ja Jüri Shestakov (Revolver), Peeter Nieler (Cube) ja Rein Kotov (Allfilm)

HÕFF pöördus seitsme valitud kvaliteeti ning kultuuri väärtustava inimese ja ettevõtja poole HÕFFi, kui unikaalse kultuurisündmuse ja festivali jätkumise toetuseks. "Fundraising ehk eraisikute toetus on välismaal laialt levinud, kuid Eestis millegipärast vähe kasutatud ning ehk isegi põlatud kultuurisündmuste rahastamisviis. Tegelikult aitab see suurtoetajate jaoks liiga radikaalsetel või väikestele kultuurisündmustel jätkuda, kuid olulisemana loob ka väga tugeva sideme festivali külastajate ning korraldajate vahel. Publik saab niimoodi osaks festivali korraldamisest. Loodame, et meie patroonidest saavad ka teised sündmused ning ka publik innustust fundraisinguga tegelemiseks", kommenteerib HÕFFi juht Sten Saluveer.

HÕFFil näidatakse kokku 20 täispikka filmi 15 riigist.

Festivali passid ja üksikpiletid on müügil Piletilevis. Lisainfot piletimüügi ja programmi kohta leiab HÕFFi kodulehelt: www.hoff.ee

Festivali korraldavad Pimedate Ööde Filmifestival, Haapsalu linn ja Haapsalu kultuurikeskus.

(Foto: HÕFF) Kaader filmist "Iron Sky".

Uudiste arhiiv