Haapsalu kultuurielu saab suvised täistuurid

30.04.2012
Maikuus hakkab Haapsalu kultuurielu taas täistuuridel keema.

1. mail kutsub Haapsalu Piiskopilinnus lahtiste uste päeval uusi salapäraseid aardeid avastama. Konvendihoone keldrist on jälle saanud piiskoppide varandusekelder. Legendi järgi olevat siinsed piiskopid olnud põhjatu rikkad ja linnuses on peidus rohkesti nende varandust, mida valvab suur must hõõguvate silmadega koer. Konvendihoone esimesel korrusel on avatud kütte- ja veeruum ning kivisaal, kus näeb ehtsat keskaegset hüpokaustahju ja saab uusi teadmisi linnuse argielu ning ehitusajaloo kohta. Toomkirikus on avatud näitus haruldastest kirikuvaradest.

5. mail kell 20 aga annab Kuursaalis Haapsalu suvekontserdite sarja avapaugu Michael Jacksoni orkester. Kava koosneb Michael Jacksoni tuntud lauludest, mille on omapärasele koosseisule seadnud Andrus Rannaääre ja Ivo Lille. Arranžeeringud asetavad Jacksoni laulud erinevatesse ajastutesse ja stiilidesse. Kõike seda värvib James Wertsi suurepärane hääl. Michel Jacksoni orkestri koosseis: James Werts – vokaal, Andrus Rannaääre – klahvpillid, Ivo Lille – saksofon, Rene Sepalaan – fagott, Joosep Kõrvits - tšello

12. mail oodatakse aga kuulajaid muusikaelamust saama Haapsalu kultuurikeskuse saali Eesti Rahvusmeeskoori kontserdile "Sa oled mulle nii armas...". Esitusele tuleb Ernesaksa, Türnpu, Tubina, Saare, Lindbergi, Whitacre, Miškinise jt. looming.

8. juunil saab kuulda armastatud tšellokvartetti C-Jam koosseisus Pärt Tarvas, Levi-Danel Mägila, Margus Uus, Andreas Lend. Seekord on eritähelepanu all itaalia muusika nii klassikalises-, jazz- kui ka rockmuusika võtmes.

9. juunil kõlavad Promenaadi kõlakojas Itaalia armastuslaulud Aare Saali esituses (Rahvusooper Estonia).

Juunikuu kontserdid pakuvad lisaks veel nii gregooriuse laulu kui vene vaimulikku koorimuusikat. Juulis tähistatakse aga Imre Kálmáni 130 juubeliaastat ning augustis kuuleb Toomas Rulli ja solist Rebecca Kontust, Heiki Mätlikku ning 1960-70-ndate rokiklassika improvisatsioone.

Suvemuusika kontserdid toimuvad Haapsalu vaatamisväärsetes paikades ning vürtsitavad miljööd ajastuga haakuvate helidega.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv