Švaabimaal saab turist nautida õlle aroomi ka magades

07.05.2012
Saksamaa Ehingeni vanalinnas avas uksed õllesõpradele mõeldud Best Western Plus Bierkulturhotel Schwanen.

50 toaga hotell Best Western Plus Bierkulturhotel Schwanen kuulub 310-aastase ajalooga Milleri perekonnale, nagu ka restoran Gasthof Schwanen, millel on juba alates 1697. aastast oma õlleköök. Milleri perekonna hotelli kontseptsioon keskendub õlletemaatikale. Eheda õhustiku rõhutamiseks on mõned hotellitubadest viimistletud kunagises vilja- ja humalapoes ehitusmaterjalina kasutust leidnud puiduga, mis toob külastajatele eripärase ja tuttava õllehõngu ka magades.

Alates 19. sajandi keskpaigast on Milleri perekond juhtinud ka pruulikoja tööd ja seda juba viiendat põlve. Külalised saavad nautida suurt õllevalikut, näiteks sorte nimedega Export, Pils, niinimetatud Zwickel ja igakuine hooaja eripruul – kokku kuni 19 erinevat õllesorti. Külastajatel on võimalik heita pilk ka pruulikoja köögipoolele, sest õllevabrikusse korraldatakse ekskursioone. Vastava töötoa programmi raames saavad kunded erilise kogemuse omandamiseks valmis pruulida ka päris oma õlle.

Ehingenit peetakse Baden-Wuerttembergis nõndanimetatud õllekultuuri linnaks, mida iseloomustab selle joogiga seonduv unikaalne seiklusmaailm. Siin pruulitakse 43 õllesorti, Ehingenis asub neli ajaloolist pruulikoda ja suurepärane valik erinevaid tegevusi, millega oma aega sisustada. Külalised saavad osaleda pruulikodadesse korraldatavatel ekskursioonidel, osta värskelt valminud õlut ja avastada õlleradasid. Linna ja seda ümbritsevaid piirkondi aitab külalistel paremini avastada uus Ehingen-App.

Foto: Best Western

Uudiste arhiiv