Nordic Hotel Forum on esimene nelja tärni superior-hotell Eestis

09.05.2012
Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) andis välja Eestis esimese ametliku neljatärni superior-taset tõendava tunnistuse Tallinna südames paiknevale Nordic Hotel Forumile.

Nelja tärni superior-taseme saamiseks on hotellil vajalik lisaks tavapärastele nelja tärni miinimumnõuetele koguda täiendavalt vähemalt 190 lisapunkti. Nordic Hotel Forum pälvis inspektsiooni järgukomisjonilt lisapunkte muuhulgas basseiniga lõõgastukeskuse, akende ja toa uste hea helipidavuse, a la carte hommikusöögi võimaluse ja atmosfääri ning väga hea sisustus eest. Seetõttu otsustaski hindamiskomisjon tunnistada Nordic Hotel Forum lisaks neljale tärnile ka superior-taseme vääriliseks.

EHRL-i tegevjuht Raigo Triiki sõnul pole tärnid Eesti hotellidele kohustuslikud, aga nende olemasolu on klientidele väga oluline. «Tärnid tähendavad garantiid, et hotellis pakutavate teenuste tase on vastavuses lubatuga ja klient saab kindel olla, et tärnihotellis ootab teda kvaliteetne teenindus ning sarnased mugavused, sõltumata riigist, kus ta viibib» lisas Triik. „Eesti turismisektori kvaliteedi ja arengu seisukohalt on hotellide tärnisüsteem väga oluline,“ ütles Triik.

Alates möödunud aastast kuulub Eesti hotellide klassifikaator Euroopa ühtsesse tärnisüsteemi Hotelstar Union, mis on tunnustatud ka Euroopa Komisjoni poolt. Hotelstars tärnisüsteem võimaldab hotellidele 1–5 tärni. Lisakriteerimiude täitmise puhul on võimalik taodelda igalt tärnile lisaks ka Superior tase. Miinimumnõuded kõikidele tärnihotellidele on ühesugused. Ühtsed standardid sisaldavad nõudeid hotelli hoonele, pakutavatele teenustele ning mugavusele olenevalt hotelli tärnide arvust.

Eestis on käesoleval ajal kokku 22 tärnidega majutusasutust, neist neli viietärnihotelli, üks nelja tärni superior-taseme hotell ja viis neljatärnihotelli. Tärnide andmise eest vastutab seitsmeliikmeline EHRL-i järgukomisjon. Hotellile omistatud tärnid kehtivad viis aastat.

Nordic Hotel Forum (www.nordichotels.eu) on Tallinna südames asuv üks uuemaid äri- ja konverentsihotelle, mis avati 2007. aastal. Eesti kapitalil põhineval Nordic Hotel Forumis asub restoran Monaco ning Monaco aukonsulaat.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv