Kontserdisari „Eesti mõisad 2012“ stardib 19. juulil

14.05.2012
19.-22. juulini toimub taas suvine heategev kontserdisari „Eesti mõisad 2012“, kontserdid algusega kell 18 on 19. juulil Suure-Kõpu, 20. juulil Saka, 21. juulil Vihula ja 22. juulil Uderna mõisates

Sari jätkab sel aastal oma 20. sünnipäeva tähistava barokkansambli Corelli Consort mai lõpus algavat juubelihooaega, CC on olnud peaesineja alates sarja esimestest kontsertidest aastal 1999 igal suvel ning andnud kontserte 54 erinevas mõisas üle Eesti. Kui siiani on sari toetanud väikesi mõisakoole või –lastekodusid, siis sel suvel läheb metseenide toetus esmakordselt eakatele inimestele – Uderna mõisa hooldekodu vanakestele.

Homme, 15. mail tutvuvad korraldajad sarja avakontserdi mõisaga Suure-Kõpus Viljandimaal kell 11.30 ja lõppkontserdi paigaga Uderna mõisas Tartumaal kell 15.30.

Suure-Kõpu on üks neid õnnelikke mõisakoole, mis viimaste aastate jooksul on läbinud totaalse muutumise. Peale põhjalikku renoveerimist saab nüüd imetleda unikaalseid seinamaalinguid, lisaks hoone suursugusele väliskujule ja omapärasele interjöörile: saal on kunstmarmorist seintega, laes stukkdekoor, tiibuksed, klassitsistlikus laadis lukusildid ja kahhelahjud. Sarja avakontsert 19. juulil on ühendatud Eesti Mõisakoolide Ühenduse publikumenuka külastusmänguga „Unustatud mõisad“.

Uderna mõisahoone Tartumaal on samuti kenasti korda tehtud ning saab pakkuda vanakestele eluõhtuks meeldivat keskkonda kauni looduse keskel. Sarja toetusega alustab hooldekodu fondi, et mõisaparki rajada lehtla ning uued valgustid. Sarja lõppkontsert 22. juulil on piletiteta, sisse pääseb vaba suurusega annetuse alusel.

Kontsertidel esineb juubilar Corelli Consort põneva kavaga mõisatesse hästi sobivast barokiaja muusikast, kaasatud on nii barokkviiulid, –tšello ja klavessiin, aga ka barokkfagott. Muusikateosed vahelduvad Eesti luuleklassikaga alates äsja tuntuimaks valitud luuletusest „Meil aiaäärne tänavas“, mida esitab Guido Kangur. Vaheajal tutvustab Suure-Kõpu, Vihula ja Uderna mõisa ajalugu, arhitektuuri ja tänapäeva Jüri Kuuskemaa, Saka mõisas räägib mõisa praegune omanik Tõnis Kaasik, kelle initsiatiivil on mõis üle pika aja jälle kaunilt taastatud ning elama pandud.

Agentuur Corelli Music jätkab 2012. a. juulis aastal 1999 alguse saanud ja tänaseks üheks agentuuri tuntuimaks kaubamärgiks kujunenud kontserdisarja „Eesti mõisad“.

Sari on toimunud juba 12 järjestikust aastat igal suvel üle kogu riigi, viies kõrgkultuuri erinevatesse piirkondadesse, pakkudes suure väärtusega hariduslikku lisateavet ajaloost ning ühendades Eestimaa endiste aegade väärtused kaasaja kunstiinimeste loominguga. Sarja peaeesmärk on juhtida tähelepanu meie mõisate arhitektuuripärandi unikaalsusele ja säilitamisele ning aidata kaasa mõisate kujunemisel regionaalseteks kultuurikeskusteks.

Koos selle suve kontsertidega on sari muusikas ja sõnas tutvustanud juba 58 erinevat mõisa, millest paljudes toimuvad nüüd aastaringselt kontserdid sarja „Mõisaromantika“ raames.

Sari pakub kogu publikule, avatud vaimu ja hea kunstimaitsega inimestele võimalust saada metseeniks, kes naudib kauneid kunste ja looduse ilu ning saab vaimselt rikkamaks, toetades endast nõrgemaid ja Eesti unikaalset kultuuri. Siiani on sari toetanud 12 väikest mõisakooli või -lastekodu oma elu korraldamisel. Kontserdisarja 13. toimumisaastal juulis 2012 läheb sarja metseenide toetus Tartumaal Uderna mõisas paikneva Uderna hooldekodu vanakestele mõisaparki rajatava lehtla ja valgustuse fondi.

Lisainfo: www.corelli.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv