Taavi Varmi multimeedialavastus „FUNK KON“ Kanuti Gildi SAALis

22.05.2012
Esmaspäeval, 28. mail esietendub Kanuti Gildi SAALis Taavi „Miisu“ Varmi multimeedialavastus „FUNK KON“ .

„FUNK KON“ on audiovisuaalne süsteem, mis toetub videointervjuudele, lastes neil läbi ekraanide mõjutada tekkivate vestluste teemasid. Laval tekib antud hetke ja ruumi kooslus, mis talletab endas ühte kindlat ajaühikut, koos sellele omaste arusaamiste, kultuursete ja sotsiaalsete väärtustega.

Etenduse nimi „FUNK KON“ on tuletatud lühend funktsioneerivast konservist, mis talletab endas praegust ajahetke koos huvitava kompoti loominguliste inimestega. Lavastuse ideeks on tekitada süsteem, mis proovib vastata küsimusele - kuidas loominguline inimene funktsioneerib? Sellise mõtte taga on Taavi Varmi isiklik huvi ja vajadus enda elu mõtestada. Selleks on ta pöördunud ajas tagasi ning intervjueerinud ligi 30-t loomingulist inimest, kellega koostöö on muutnud ja suunanud teda praegusesse punkti elus. Etendus ise keskendub lühikesele ajaperioodile Taavi Varmi elus - aprill ja mai 2012. Ta üritab konserveerida audiovisuaalsesse vaatemängu just neid kahte kuud, koos sellele perioodile omaste väärtuste ja arusaamadega.

Taavi Varm on video-ja teatrikunstnik, disainer, produtsent, ideede generaator, konsultant ehk kokkuvõttes interdisiplinaarne kunstnik. Annab video/kunsti/teatri/interaktiivsuse/erieffektide teemalisi loenguid ja workshoppe viimased 10 aastat erinevates Eesti ülikoolides. Sügavad seosed teatri ja videoga.

Hetke on võimalik peatada.
Midagi peab mäletama.
Peab mõitsma enda ümber toimuvat.
Loomingulised inimesed peavad funktsioneerima.
Ennast on vaja suhestada ümbritsevaga.
(Loome)protsesse on vaja dokumenteerida.
Kõik on oluline.
Ei ole valikuid, on vaid enda tekitatud võimalused.
Konserv saab funktsioneerida.


Autor: Taavi Varm
Dramaturgiline tugi: Andres Noormets, Peeter Rästas, Taavet Jansen
Helikujundus: Hendrik Kaljujärv
Kaasprodutsent: Kanuti Gildi SAAL
Toetajad: Avision, Eesti Kultuurkapital
Lavastus valmib Tartu Kõrgema Kunstikooli Meedia- ja reklaamikunsti osakonna lõputööna ning etendub 31. Tallinna Vanalinna Päevade raames.

Esietendus: 28. mai kell 19.30, järgmised etendused: 29 ja 30 mai ja 2. juuni kell 19.30 Kanuti Gildi SAALis

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv