EIL 10. hooaja kontserdid! Oliver Kuusik ja Ralf Taal

22.05.2012
Neljapäeval, 14. juunil kell 19 Mustpeade Majas astuvad lavale kaks karismaatilist muusikut – Rahvusooper Estonia esitenor Oliver Kuusik ja pianist Ralf Taal. Oliver ja Ralf on vaieldamatult Eesti tipp-interpreedid, kelle esitusest peegeldub energiat, sügavust ja kõrget tehnilist taset. Kontserdi eelkontsert toimub 7. juunil kell 18 Kiviõli Kunstide Koolis.

SEB panga publikupreemia “Aasta solist 2011” tenor Oliver Kuusik alustas õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ja jätkas Guildhall School of Music & Drama ooperistuudios.

Hinnatud kammer- ja oratooriumisolistina on Oliver Kuusik osalenud üle kahekümne viie erineva suurvormi (sh. Händeli „Messias“, Beethoveni 9. Sümfoonia , Haydni „Loomine“, Mozarti „Reekviem“ jpt.) ettekannetel, andnud soolokontserte, ning osalenud festivalidel mitmel pool Euroopas, Ameerikas ja Kanadas.

Tähtsamatest rollidest kuuluvad tema repertuaari: Prints Ramiro (Rossini “Tuhkatriinu”), Sesto (Händel "Julius Caesar"), Fenton (Verdi “Falstaff”), Rinuccio (Puccini “Gianni Schicci”), Don Ottavio (Mozart “Don Giovanni”), Ferrando (Mozart "Cosi Fan Tutte"), Polidoro (Mozart “La Finta Semplice"), Christian (Tambergi „Cyrano de Bergerac“), Arlekiin (Leoncavallo “Pajatsid”), Edmondo (Puccini Manon Lescaut), Torquemada (Ravel “Hispaania tund”), Edwin (G&S „Trial by Jury“ rahvusvahelisel G&S festivalil, UK), Brighella (Jonathan Dove “The Little Green Swallow” UK esietendus) jpt.

2011.aastal Eesti Kultuurkapitali muusikapreemia pälvinud pianist Ralf Taal on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis ning Eesti Muusikaakadeemias. Ta on võitnud rahvusvahelise noorte pianistide konkursi Tšehhis, Usti nad Labemis, esikoha Edvard Griegi 150.sünniaastapäevale pühendatud noorte interpreetide konkursil ning võitnud ka vabariikliku konkursi “Con Brio” (1994). Ta on soleerinud pea kõikide Eesti orkestrite ees ning lisaks solistitegevusele on ta ka väga hinnatud kammeransambli partner nii vokaal- kui instrumentaalsolistidele (Mati Palm, Ain Anger, Pille Lill, Toomas Vavilov, Helen Lokuta, Oksana Sinkova jt).

Kavas teosed Gabriel Faure’lt, Francis Poulenc’ilt, Jules Massenet’lt, Ferenc Liszt’ilt, Franz Schubert’ilt, Robert Schumann’ilt.

Lisainfo ja piletid Piletilevist või telefonil +372 5019 524
(Piletid Kiviõlis hinnaga 4EUR/2.50EUR, sooduspilet pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja invaliididele, piletid Tallinnas hinnaga 8EUR/4EUR)

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv