Võrumaa tähed annavad juunis kammerkontserdi!

22.05.2012
Pühapäeval, 17. juunil kell 17 Võru Kultuurimajas ja neljapäeval, 28. juunil kell 19 Tallinnas, Mustpeade Majas annavad kammerkontserdi kaks Eesti tipp-interpreeti – viiuldaja Ivi Ots ja pianist Age Juurikas.

Kontserdil tuleb ettekandmisele huvitav ja muusikaliselt väga nõudlik kava. Kontserdi ühe haripunktina võib välja tuua Giuseppe Tartini „Kuraditrilleri“, mis on oma tehnilise nõudlikkuse tõttu viiuldajatele tõeliseks proovikiviks. Lisaks kõlab kontserdil ka Sergei Prokofjevi üks tumedaima sisuga sonaate „Viiulisonaat nr.1 op. 80“, Manuel de Falla „Hispaania süit“ ja Maurice Raveli ballaadilik teos „Mustlane“.

Ivi Ots on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe cum laude ja magistriõppe prof. Mari Tamepre- Bezrodny juhendamisel. Käesoleval ajal õpib Ivi Sibeliuse Akadeemia magistriõppes ning on end täiendanud veel mitmete tuntud viiuldajate meistriklassides. Ivi on võitnud mitmeid preemiaid, seal hulgas II preemia konkursil ”Noor Muusik”, I preemia rahvuslikul noorte viiuldajate konkursil ning III preemia ESTA noorte viiuldajate konkursil. Hetkel on Ivi Ots noorema generatsiooni üks silmapaistvamaid viiuldajaid.

Age Juurikas on jõulise ja emotsionaalse esituslaadiga pianist, kes ühendab endas Venemaa ja Euroopa klaverimängu traditsioone. Ta on üks Eesti tunnustatumaid soolopianiste ning kammeransambli partnereid. Oma haridusteel on Age õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, Helsingi Sibeliuse Akadeemias, Karlsruhe Riiklikus Muusikakõrgkoolis ning Moskva Tšaikovski nimelises Konservatooriumis. Age on andnud kontserte mitmel pool Euroopas, Venemaal ja ka USAs. Suurematest preemiatest võib Age Juurika puhul välja tuua esimese Neeme Järvi-nimelise noore muusiku auhinna aastal 2003 ja peapreemia ning kaks eripreemiat Con Brio konkursilt 1998. aastal.

Lisainfo ja piletid Piletilevist või telefonil +372 5019 524
(Piletid Võrus hinnaga 4EUR/2.50EUR, sooduspilet pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja invaliididele, piletid Tallinnas hinnaga 8EUR/4EUR)

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv