Kuressaare vanamuusikafestival tutvustab klavessiini

30.05.2012
Kuressaare piiskopilinnuses kõlab 8. kuni 10. juunini 13.–18. sajandi muusika. Toimub neli kontserti ja kaks tantsuõpikoda.

Taas transporditakse Kuressaarde heakõlaline klavessiin ja saab kuulata sellele varajasele klahvpillile loodud muusikat, mida esitavad Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi (VHK) ja muusikakeskkooli klavessiiniõpilased.

Klavessiini saab kuulata ka erinevates ansamblikoosseisudes ja soolosaadetes. Kontsert-seminari teemal “Saame tuttavaks – see on klavessiin!” viib läbi Ene Nael VHKst. Lisaks VHK ja muusikakeskkooli õpilastele musitseerivad ka Tabasalu ja Kuressaare muusikakooli vanamuusikaansamblid ja solistid.

Ajaloolise tantsu kursuse juht on ajaloolise tantsu ansambli Saltatriculi juht Külli Kressa Tartust. Tantsukursusele, kus tutvutakse renessanssajastu tantsu põhitõdedega, on oodatud kõik tantsuhuvilised, olenemata stiilieelistustest ja vanusest. Ole julge ja proovi ka seda stiili!

Rahvusvahelised vanamuusikafestivalid lastele toimusid Kuressaares aastatel 1997–2004 ja noortefestival “Mängime barokki” aastal 2008. 2012. aasta festival jätkab seda traditsiooni.

Kuressaare piiskopilinnus on erilisemaid paiku Eestis, kus varajane muusika ja tants harmoneeruvad keskkonnaga, mis omakorda inspireerib süvenema kaugemate aegade kultuuride saladustesse. Tule ja saa sellest kõigest ka sina osa!

Täpsemalt

Reedel, 8. juunil kell 18 toimub festivali avakontsert pealkirjaga “Kohtumine renessanssmuusikaga” ja kell 19 “Mängime barokki. I”.

Laupäeval, 9. juunil kell 11–13 “Ajaloolise tantsu tund”, kell 15 “Saame tuttavaks – see on klavessiin” (E. Nael), kell 17 “Muusika keskajal”, kell 18 “Mängime barokki. II”.

Pühapäeval, 10. juunil kell 12–14 “Ajaloolise tantsu tund. Lõputants”.
Veel täpsem ajakava ilmub kohalikes ajalehtedes ja Kuressaare muusikakooli kodulehel.

Tiiu Maripuu, festivali kunstiline juht

Allikas: Meie Maa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv