Viimane Mauritiuse barokiõhtu - „Suvi inglise ja saksa mõisates“

04.06.2012
7. juunil PÜHA MAURITIUSE BAROKKÕHTUD, Mustpeade maja Vennaste tuba kell 19

Selle hooaja viimane: „Suvi inglise ja saksa mõisates“


OKSANA SINKOVA flööt
ALINA SAKALOUSKAYA mandoliin, barokkmandoliin
ENE NAEL klavessiin
VILLU VIHERMÄE barokktšello, kommentaarid

Alles sel sügisel loodud ansambel on loonud fenomeni - andnud 10 kuu jooksul 9 kontserti erinevate kavadega täissaalidele, selle kontserte on salvestanud ETV, klassikaraadio ja Tallinna TV, arvustusi on tehtud nii klassikaraadios kui ka kultuurilehes „Sirp“.
Uue hooaja märksõna on ansambel ja külaline.
Selline tootlikkus ja edukus esimese tegutsemisaasta kohta on Eesti kultuuriruumi väiksust ja publiku vähesust silmas pidades haruldane.

„Suvi inglise ja saksa mõisates“
Taasloome meelolu, mis valitses 18. sajandil Inglise ja Saksa mõisnike suveresidentsides. Kõlavad tuntuimate barokiheliloojate J. S. Bachi, Händeli, Pachelbeli ja Purcelli teosed erinevatele koosseisudele. Veel saab nautida kuulsa Johann Sebastian Bachi poja, uue ajastu stiili (Viini klassika) eelkäija C. Ph. E. Bachi Hamburgi sonaati ja põikena kaasaega Tõnu Kõrvitsa soolo-mandoliinile kirjutatud teos „Mu süda ära üles“, mis põhineb saksa vaimulikul laulul.

Eesti ainus barokkmandoliin on Alina Sakolouskaya tellimusel Saksa meistri Alfred Wolli valmistatud ainueksemplar – linnusulega mängitav, eriliselt õrn ja helisev pill.

Kontsert leiab aset väikeses vennaste toas, kus valitseb õdus interjöör barokk-kostüümides muusikute, küünalde ja kaminaga. Esinejate poolt kommentaarid. Igas kavas sild tänapäeva – kõlab kaasaegse helilooja teos.

Sarja kontserdi avab alati laps-solist Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakoolist. Kooli programmis on küllaltki suur osa varajasel ja rahvamuusikal, samuti on võimalik õppida vanamuusikainstrumente.

Koostöös Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooliga

Pilet 12 € / 8 €, piletihinnas tervitusjook Veinipööningult (vein, mahl, vesi)

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv