Loe reisiinfot ja registreeri välismaal viibimine välisministeeriumi mobiilirakendusega „Reisi targalt“

28.06.2012
Välisministeeriumi uus mobiilirakendus „Reisi targalt“ pakub reisiteavet erinevate riikide kohta ja võimaldab registreerida oma reisile minek nutitelefoni või tahvelarvutiga.

„Reisi targalt“ rakendus on abiks nii reisi kavandamisel kui ka juba välismaal viibides. Rakenduse abil saab teavet reisihoiatuste kohta ning see võimaldab ka registreerida oma välisriigis viibimise ehk anda välisministeeriumile teada, kuhu ja millal reisitakse. See võimaldab välisministeeriumil näiteks katastroofipiirkondades viibiva inimesega kiiresti ühendust võtta ja veenduda, et temaga on kõik korras või vajadusel pakkuda talle kiiret abi.

Lisaks reisi registreerimise võimalusele ja nõuannetele sisaldab rakendus „Reisi targalt“ ka reisija meelespead, kus on kirjas praktilised näpunäited, kuidas tegutseda näiteks õnnetusse sattumisel või dokumentide kaotamise korral. Kontaktides on kirjas kõikide Eesti välisesinduste andmed.

Rakendus sobib nii Androidi kui iOS platvormidel toimivatele nutitelefonidele. Seda saab tasuta alla laadida AppStore´ist ja Google Play´ist.

Mobiilirakendus REISI TARGALTMobiilirakenduse on loonud Eesti tarkvaraarendusettevõte Devspree OÜ ning kasutajaliidese kujundas Agnes Trump.

Välisministeeriumi reisiinfo on kättesaadav kodulehel ning ka Facebookis. Välisministeeriumi veebikonsuli lehel (www.facebook.com/veebikonsul) jagavad välisministeeriumi konsulaarosakonna töötajad reisiinfot ja konsulaarteenuseid puudutavat teavet ning vastavad inimeste küsimustele. Samuti jagatakse seal vajadusel nõuandeid ning teavet kriisiolukorras.

Rakendust saab alla laadida välisministeeriumi veebilehe kaudu: http://www.vm.ee/reisi_targalt

Uudiste arhiiv