Tallinna vanalinna vallutavad Keskaja päevad

02.07.2012
5. - 8. juulini toimuvatel XIII Keskaja päevadel muutuvad Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus õitsvaks hansalinnaks.

Keskaja päevad avatakse 5. juulil kell 18 rongkäiguga Viru väravate juurest Raekoja platsile, kus järgneb avatseremoonia. Kell 20 algab Tornide väljakul koostöös Lillefestivaliga korraldatav keskaja piduõhtu ansambliga Auli (Läti).

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul on Keskaja päevade näol tegemist pealinnale olulise üritusega, millega teadvustatakse Tallinna keskaegset minevikku, pööratakse tähelepanu siinsele kaunile ja omalaadsele vanalinnale ning sajanditepikkustele traditsioonidele.

„Üritust korraldav Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit on suutnud tegijate loomisrõõmu, linnakodanike ja turistide osalemislusti ning Tallinna omalaadse mineviku üheks köitvaks tervikuks ühendada,“ märgib Härm.

Keskaja päevade südameks on Meistrite turg Raekoja platsil, kus pakutakse kauneid käsitöökaupu.

Kõigil päevadel saavad huvilised kuulata keskaja muusikat ning näha toonaseid tantse. Esinevad Musica Ficta, Lathyrus Odoratus, Veer i Spaga, Asmarah ning Stuudio Danza Peterburist.

6. juulil astub rahva ette Mystika Maagiline Teater kõhutantsijate ja tuleneelajatega, 7. juulil näitab Lonkava Hundi Koda, kuidas käsitseda mõõka. Kõigil päevadel on kohal Olde Hansa majarahvas.

6. juulil kell 22 toimub Tammsaare Teatri eestvedamisel rongkäik-etendus vanalinnas koos giidi ja põnevate tegelastega keskajast algusega Aleksandri Nevski katedraali eest.

Uueks ürituseks on vibuturniir, mis algab 6. juulil kell 15 Raekoja platsilt ja liigub siis edasi Niguliste mäele. Lastele toimub väike rüütliturniir, kus tutvustatakse keskaegseid rüütlikombeid ja mõõgavõitlust ning toimuvad osavusmängud.

6. juulil kella 14-16 toimub Hopneri majas (Raekoja plats 18) Keskaja Kooli mõttekoda, et leida uusi ideid, tegevusvorme, koostööpartnereid, entusiaste jms. Esinevad ajaloolane Jüri Kuuskemaa, kirjanik Aarne Ruben ja teoloog Raivo Raave.

7. juuli on vanalinna ajalugu tutvustavate jalutuskäikude päev.

Korraldajad loodavad, et suur hulk inimesi osaleb üritustel keskaegsetes rõivastes.

Keskaja Päevade lõpevad 8. juulil kell 16.
Keskaja Päevade kava vaata SIIT

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv