Mais peatus majutusettevõtetes mullusest rohkem turiste

10.07.2012
Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta mais 248 000 turisti, mis oli 4% rohkem kui mullu samal ajal.

Mais kasutas majutusettevõtete teenuseid 179 000 välisturisti, mis oli 5% rohkem kui eelmise aasta ning rohkem kui ühegi varasema aasta mais, teatas Statistikaamet.

Mullusega võrreldes saabus rohkem turiste Venemaalt, Lätist, Leedust ja Saksamaalt. Soome turistide arv vähenes 3%. Naaberriigid on jätkuvalt Eesti suurimad turismipartnerriigid, neist saabus üle 60% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Tallinn oli välisturistide hulgas populaarne sihtkoht. Pealinnas peatus üle 70% majutust kasutanud välisturistidest. Pärnu ja Tartu majutusettevõtete teenuseid kasutas vastavalt 7% ja 6% välisturistidest.

Pärnus jäi välisturistide osatähtsus majutusettevõtete klientide hulgas eelmise aasta mai tasemele, Tartus suurenes ühe protsendipunkti võrra. Ida-Viru ja Saare maakonna majutusettevõtetes peatus kummaski 3% välisturistidest.

Ida-Viru maakonnas olid ülekaalus Venemaalt saabunud turistid, Saare maakonnas aga Soomest saabunud turistid.

Mais kasutas majutusettevõtete teenuseid 69 000 siseturisti ehk 2% enam kui eelmise aasta mais. Erinevalt välisturistidest ei ületanud majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistide arv viimase kümnendi mai rekordit.

Mais tegutses 930 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 600 tuba ja 42 100 voodikohta. Täidetud oli 47% tubadest ja 37% voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis mais keskmiselt 33 eurot ning oli 3 eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul. Tallinna majutusettevõttes oli ööpäeva keskmine maksumus riigi keskmisest kõrgem - 41 eurot, mujal Eestis sai ööbida odavamalt. Ida-Virumaal oli ööpäeva keskmine maksumus 28 eurot, Pärnu linnas 27 eurot, Saare maakonnas ja Tartu linnas 26 eurot.

Uudiste arhiiv