Haruldases koosluses: BROKIAJA LAULUD

23.07.2012
26.juulil sari PARGIMUUSIKA
Kadrioru pargi kontserdiväljakul kell 18:00

BAROKIAJA LAULUD


UKU JOLLER bariton
ALINA SAKALOUSKAYA mandoliin, barokk-mandoliin
ELE SONN klavessiin

Barokiaja laule ja aariaid.

Piknikukontsertide sari on ühe seni unarusse jäänud, aga maailma linnades olulise ja kauni traditsiooni elustamine, mis algas Tallinn 2011 toel eelmisel suvel. Käesolev kontsert on sel suvel juba teine. Augustis oleme simmanikavaga Mustamäe linnaosa 50.sünnipäeva tähistamas.

Igasse parki läheme kavaga, mis haakub pargi või linnaosa asutamisajaga. Uku Joller on Eesti silmapaistvamaid barokk-muusika lauljaid. Tema esitatud barokiaja laulud on haruldaseks meeleoluloojaks barokse lossi roosidest ülekülvatud pargis. Piknikuõhtu toimub kontserdiväljakul, mis asub tiigist ülevalpool suunaga KUMU poole, rosaariumi taga.

Kõlab nii dramaatilisi, hardaid, lüürilisi kui ka vallatuid aariaid ja laule. Näiteks barokiaja muusikalise draama näide – katkend Bachi kantaadist „Streit zwischen Phoebus und Pan“ („Phoebuse ja Paani võitlus“), katkend Rosetti vaimulikust kantaadist „Ad festa, fideles“ (Peole, kõik usklikud"), Giordani lüüriline armastuslaul "Caro mio ben" (Mu armas) jne.

Itaalia ja saksa laulude kava ilmestavad ka teosed mandoliinile basso continuoga: Vivaldi mandoliinikontsert, Händeli sonaat, Castello sonaat.

Mandoliini ja laulja kontsert on meie muusikaelus haruldane. Nii et tasub tulla nii erakordset muusikaelamust saama, pargimeeleolu koos helidega nautima, või lihtsalt kaunist suveidülli saama.

Kontsert on osa „Valguse öö“ (26. juuli kell 17:00–06:00) programmist. Kirikute nädala “Heartbeat Tallinn” raames toimub 26. juulil 2012 kaunite kunstide pidu, mis sisaldab klassikalise, jazz-, pop- ja rockmuusika, tantsu, teatri ning visuaalsete kunstide etteasteid. Need leiavad aset Tallinna kirikutes, parkides, jazzklubis ja Nokia Kontserdimajas. Aga ka otse linnatänaval või siis vastupidi, kinnises Dominiiklaste kloostris.
„Valguse ööl“ osalevad artistid nii Eestist kui välismaalt. Kaunite kunstide öö pakub ülevaid elamusi ja mõttehetki, rääkides lootusest ja hoolimisest.
„Valguse öö“ toimub koostöös Tallinna Filharmoonia, Eesti Kontserdi ja Muusikaühinguga Crescendo.


KONTSERT ON TASUTA!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv