Augusti TantsuFestival 21.-31.08 2012

07.08.2012
Juba 13. korda kutsub hilissuvine Tallinn kohale teatri- ja tantsutegijaid kogu maailmast.

Augusti TantsuFestival on üks tähelepanuväärsemaid etenduskunstide festivale regioonis. 1996.aastal puhtalt tantsufestivalina alustanud üritus on arenenud koos ajavaimuga ning hägustunud piiridega erinevate kunstiliikide vahel.

Seda öeldes tuleb kohe tunnistada, et selle-aastase festivali kava on üle pika aja üks tantsulisemaid. Kuid eelkõige on see festival kunstnikest ja nende mõtetest ning tegudest. See on festival, kus võetakse riski ja esitatakse küsimusi. Kus siis veel riski võtta kui mitte kunstis? Kus siis veel esitada ebamugavaid küsimusi kui mitte kunstis?

Hägustunud saavad olema ka piirid esitajate ja esinejate vahel. Kas saalis magav publik on hea kunstnikule? Seda saab teada külastades Belgia teatrilavastaja Kris Verdoncki viimast lavastust “Exit”. (PS. Padjad ja madrats on meie poolt!)

Kas laval juhendamise järgi tantsimine on asi, mida publikult oodata? Hispaanlane Roger Bernart ei kõhklegi ning vahetab kuulsas Pina Bauschi “Sacres” tantsijad publikuga. Kui hästi või halvasti läks, saab igaüks järeldada, minnes kohe vaatama ka juba legendaarset Wim Wendersi filmi “Pina” kinos Sõprus või Katusekinos. Mis juhtub, kui ilma publiku abita etendust lõpetada ei saa?

Eestlased, eesotsas Erik Alaloogaga, on tegelenud taolise tehnilise teatriga juba aastaid. Kas peale jääb tantsija või video? Või nad täiendavad üksteist enneolematult? (Hiroaki Umeda) Kuidas 21.sajandil tantsida luike ja miks? (Doris Uhlich) Kas kunst on meelelahutus?

Muidugi ei taha me ainult küsimusi esitada, vaid ka vastuseid ja eriti seletusi anda. Kuid nagu tavaliselt - seletused tekitavad taas uusi küsimusi ...

Korralikul festivalil toimub ka esietendus. Sel aastal on meil au pakkuda see võimalus kodumaise tänavatantsu tippudele Twisted Dance Company'st. Nende eelmine lavastus Kanuti Gildi SAALis oli menukas. See innustab!

Kokku on festivali esinejaid Eestist, Jaapanist, Belgiast, Portugalist, Hispaaniast, Austriast, Shveitsist, Hollandist ja Soomest.

Oleme iga-aastaselt otsinud ja leidnud ka partnereid ülirikkast Tallinna kultuurielust. Seekord lõime käed Polymeri Kultuuritehase festivaliga ning Sõpruse kinoga. Koostöö rikastab.

Kuid eelkõige pakub Augusti TantsuFestival elamusi. Elamusi, mida ehk pole oodata osanudki.

Peab vaid avatud olema.

Ilusat suve lõppu.

Augusti TantsuFestivali piletid (kuni 12.augustini soodushinnaga) ja passid on müügil Piletilevi kassades.

www.tantsufestival.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv