Lembit Michelsoni fotode näitus Paide Kultuurikeskuses

09.08.2012
Paide Kultuurikeskuses on 14. augustist kuni 20. septembrini avatud kaks uut näitust.

Fotode autor LEMBIT MICHELSON on oma foto- ja disainistuudios Akriibia töötanud üle 15 aasta. Nõukogude ajal oli fotograafina tolleaegsete teleagentuuride juures. Nõnda oli võimalik olla kaameraga seal, kus põnevad ajaloolised hetked.

L. Michelson on öelnud:
„Näitus “Mäleta 91. aasta augustit!” on reportaaž putšist Moskvas. See on fotodokument ajast, kui Eesti taas vabaks sai. Olen näitust eksponeerinud paljudes erinevates paikades: Tallinnas, Tartus, Kuressaares, Kohtla- Järvel ja Narvas, kuid iga aasta augustis muutub see taas aktuaalseks. Vaadata saab kolmekümmet pilti sündmuse erinevatest etappidest.

Teine näitus on toob vaatajani fotograafi loominguvabaduse, maailma nägemise oskuse läbi fotokaamera.

Noorte jazz improvisatsioonifestival “Visioon” on jõudnud kümnenda verstapostini ja pooli neist olen ma jäädvustanud. Arvan, et on õige aeg jagada teiega seda, mida mina olen tundnud. Vaataja jaoks võib esineja olla sageli liiga kaugel või peitunud hämarusse ning seepärast läheb mõnigi emotsioonisähvatus kaotsi. Pealegi pole piltnik naelutatud kindlale istekohale ja on varustatud paremate abivahenditega kui teatribinokkel. Mälestus heast kontserdist püsib meis veel kaua, kuid visuaalne konkreetsus on kadunud. Siin aitabki kaamera läbielatu taas elustada. Kuulakem peatatud hetkede muusikat – “Visiooni “Visioonist”!” Nii iseloomustab autor teise näituse fotosid.

L. Michelson on lisaks mitmete rahvusvaheliste fotokonkursside võitudele ka fotovõistluse „720 minutit Paides“ laureaat.

Huvilised on oodatud näituse avamisele ja kohtumisele autoriga Paide Kultuurikeskuses 14. augustil kell 17.00.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv