Eesti kodanikud saavad alates oktoobrist Brasiiliasse viisavabalt

08.08.2012
Eesti kodanikud saavad turismi ja äri eesmärkidel reisida Brasiiliasse alates 1. oktoobrist viisavabalt ning viibida seal viisavabalt kuni kolm kuud poole aasta jooksul.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on viisavabaduse saavutamiseks järgmiste suveolümpiamängude korraldajamaa Brasiiliaga pikalt tegutsetud. „Lõpuks on Euroopa Liidu ja Brasiilia vaheline viisavabaduslepe ka Brasiilia parlamendis ratifitseeritud ning Eesti kodanikele on tagatud viisavaba pääs Brasiiliasse,“ ütles Paet. „Lisaks turismi arengule annab viisakohustustest loobumine tugevama tõuke ka Eesti ja Brasiilia majandus- ning kultuurisuhete arengusse. Ka on Brasiilia lähiaastatel korraldamas suuri rahvusvahelisi sündmusi, nagu näiteks järgmised suveolümpiamängud,“ lausus ta.

Samuti kinnitas Paet, et välisministeerium jätkab aktiivselt tööd selle nimel, et riikide arv, kuhu Eesti kodanikud saaksid viisavabalt reisida, veelgi suureneks. „Hetkel käivad kõnelused mitme riigiga, et nad loobuksid Eesti kodanike suhtes viisanõudest. See puudutab näiteks Taid, aga ka mitmeid Pärsia lahe piirkonna riike,“ lisas ta.

Lisaks Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikidele on Eesti kodanikel võimalik viisavabalt reisida veel järgmistesse riikidesse: Albaania, Ameerika Ühendriigid, Andorra, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Argentina, Aruba, Austraalia, Bahama, Barbados, Belize, Bermuda, Boliivia, Bosnia ja Hertsegoviina, Botswana, Briti Neitsisaared, Brunei, Colombia, Costa Rica, Dominica Ühendus, Dominikaani Vabariik, Ecuador, El Salvador, Falklandi saared, Fidži, Filipiinid, Georgia, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haiti, Honduras, Hongkong, Macau, Horvaatia, Iisrael, Jaapan, Kanada, Kiribati, Korea Vabariik, Kosovo, Kõrgõzstan, Makedoonia, Malaisia, Maroko, Martinique, Mauritius, Mayotte, Mehhiko, Moldova, Monaco, Montenegro, Montserrat, Nicaragua, Niue, Panama, Paraguay, Peruu, Prantsuse Guajaana, Prantsuse Lõunaalad, Prantsuse Polüneesia, Puerto Rico, Réunion, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, San Marino, Saint Vincent ja Grenadiinid, Saint Pierre ja Miqueloni, Seišellid, Serbia, Singapur, Svaasimaa, Svalbard ja Jan Mayen, Taiwan, Trinidad ja Tobago, Tšiili, Tuneesia, Turks ja Caicos, Türgi, Ukraina, Uruguay, Uus-Kaledoonia, Uus-Meremaa, Vanuatu, Vatikan, Venezuela ning Wallis ja Futuna.

Uudiste arhiiv