Püha Mauritiuse barokiõhtud

21.08.2012
23. august kell 19 Mustpeade maja Vennaste tuba

BAROKIAJA LAULUD – hardad ja vabameelsed.

UKU JOLLER bass-bariton
OKSANA SINKOVA flööt
ENE NAEL klavessiin
VILLU VIHERMÄE barokktšello, kommentaarid

Laulja Uku Joller toob publiku ette eredaid näiteid barokiaja kultuurist ja mentaliteedist - näiteks harras aaria „Göttlichs Kind, las mit Entzücken“ (Jumalik laps, las ma rõõmustan) Telemanni kantaadist ja vabameelselt vallatu laul „Wem geliebet Wein und Bier“ (Kellele meeldib vein ja õlu) vähetuntud heliloojalt Erlebachilt.
Ansambel esitab teoseid erinevatele koosseisudele ja huvitavates žanrites: Telemanni Spirituoso-soolo flöödile, Orme triosonaat jne.
Püha Mauritiuse ansambel on loominguline kollektiiv, mis toob publiku ette põnevaid harvakuuldud teoseid otse Euroopa vanamuusika raamatukogudest või tavatuid koosseise. Paljud seaded valmivad ansambli enda liikmete poolt.

Kontsert leiab aset väikeses vennaste toas, kus valitseb õdus interjöör barokk-kostüümides muusikute, küünalde ja kaminaga. Esinejate poolt kommentaarid. Igas kavas sild tänapäeva – kõlab kaasaegse helilooja teos.

Sarja kontserdi avab alati laps-solist Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakoolist. Kooli programmis on küllaltki suur osa varajasel ja rahvamuusikal, samuti on võimalik õppida vanamuusikainstrumente.

Uku Joller (bass-bariton) on põhiliselt barokkmuusika esitamisele pühendunud laulja, kes on oodatud suurvormide ja ooperite solistina suurte koosseisude ette. Meie kontserdil on haruldane võimalus kuulata tema kaunist ja stiilset esitust kammersaalis ning kammeransambliga. Uku Joller on Eesti Filharmoonia Kammerkoori solistina laulnud soolot J.S. Bachi Johannese ja Matteuse passioonides, Händeli Messiases, Mozarti Reekviemis, aga ka Eesti heliloojate Pärdi, Tüüri, Siimeri, Trassi ja Steineri uudisteostes. Ta on osalenud solistina juhtivatel festivalidel ning olulistel plaadistustel.
Koostöös Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooliga.

Pilet 12 € / 8 €, piletihinnas tervitusjook VEINIPÖÖNINGULT (vein, mahl, vesi)

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv