Mihklikuu Eesti Vabaõhumuuseumis

03.09.2012
Kui mihklipäeval on puud veel lehtes, siis on nad jüripäeval jälle lehtes
Mihklipäeva öösel kasvab kapsas veel villase lõnga katki

* 13. septembril
toimub sügisene talupäev, mille raames saab näha, milliseid sügistöid tegid vanad eestlased, mida sõid ja mida jõid, millest mõtlesid ja unistasid…

* 16. septembril pakub leiba ja tsirkust traditsiooniline Eesti leiva päev ja suur sügislaat! Külastajaid ootavad mahetoidu õu ja laat, valitakse parim mahetootja ja parim mahetoode, töötab päris tõeline rehepeksumasin, küpsetatakse rukkileiba ja tehakse võid. Külaväljakul toimub traditsiooniline eestimaise käsitöö ja toidu laat, kiigeplatsil aga leivalaat, kus värsket leiba ja muid pagaritooteid pakuvad erinevad suur- ja väiketootjad. Igal täistunnil põnevad tsirkuseteemalised programmid, lisaks elavat muusikat, tantsu ja muud põnevat!

Koostööpartnerid: Eesti Leivaliit ja Raivo Vilbaste, Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus ja Airi Vetemaa, Eesti Kulinaariainstituut ja Dimitri Demjanov, Põllumajandusministeerium ja Eve Ader.

* Nuki talus saab veel septembri keskpaigani näha ja õppida käsitööd:

3. - 9. september: Taimi Puus, heegeldatud ja tikitud köögitekstiilid;

10. - 16. september: Taimi Puus, tikitud ja heegeldatud tekstiilid sahvrisse.

* Meistrikursused: 8. ja 9. septembril kiviaedade ladumise meistrikursus; 14. sept toimub Pärnumaal seminar „Seen- ja mardikkahjustuste tõrje ja esmased taastustööd“, Tallinnas aga osaleme ÖKOMÄSSUL, kus toimub puitkatuste töötuba. 22. ja 23. sept toimub Märjamaa vallas Luiste külas viimistluse meistrikursus, kus räägitakse värvidest ja värvikeetmisest. Kursustele registreerumine ja lisainfo: aune@evm.ee; tel 52 38 397.

* Näitused – kuni 28. september saab muuseumi territooriumil osa näitusest „Leib keelel“, Kolu kõrtsi talli all näeb pindpõimevaipade näitust „Rist, õnnetäht ja värvi vägi“. Pulga talus on avatud fotonäitus, mis tutvustab Eesti Vabaõhumuuseumi ajalugu, muuseumis toimunud sündmusi ja muuseumi töötajaid läbi aegade.

* Lau pood ootab endiselt kõiki külastajaid, seda ka pärast suvehooaja lõppu! 1930. aastate stiilis pood on avatud iga päev kell 10-18 ning ajastukohast kaupa saab poest ka osta.

Kuni 28. septembrini oleme avatud iga päev kella 10st 20ni, 29. septembrist algab muuseumi talvehooaeg ja külastajaid ootame iga päev kella 10st 17ni. 29. septembril kutsume külastajaid Setu Mihklipäevale, sissepääs muuseumisse on sel päeval tasuta!

23. september – sügisene pööripäev

Sügisesel pööripäeval jälgisid inimesed väga hoolikalt loodust. Selle abil võis ette aimata, millised ilmad tulemas. Kõige rohkem kõneles tuule suund: kui tuul põhjast puhus, tuli külm sügis. Läänetuul ennustas pikka ja sooja sügist. Ka aitas tuulesuund teada saada, kuidas kevadise kalasaagiga lood on.

Pea siis sinagi pilk peal, kuhu suunda puude oksad liiguvad. Kui ise ei tea, kus põhi või lõuna asub, võib appi võtta kompassi.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv