Üleskutse anda Mustpeade Maja toetuseks allkiri

06.09.2012
Mustpeade Majas ja Tallinna linnaosades saab anda oma allkirja, säilitamaks Tallinna vanalinna üht kaunimat hoonetekompleksi avaliku kultuuriobjektina rahva kasutuses ning mitte anda seda põhiliselt Saksamaal tegutsevale ühingule.

Mustpeade maja on allkirja andmiseks avatud 10.-14. septembrini kell 10-15. Lisaks saab allkirju anda ka linnaosa valitsustes ja elektrooniliselt Tallinna linna kodulehel.

Vabariigi Valitsus otsustas oma 28. juuni 2012. istungil Mustpeade maja vennaskonnale tagastada. Otsuse sisu on jätta rahuldamata Tallinna Linnavolikogu 5. oktoobri 2006. a tehtud ettepanek Pikk tn 24/Pühavaimu tn 9/Pikk tn 26 asuva Mustpeade Maja hoonetekompleksi vennaskonnale tagastamata jätmise kohta. Vabariigi Valitsus asus seisukohale, et Mustpeade maja tagastamine ei riiva vara tagastamise kohustatud subjekti – Tallinna linna - huve nii suurel määral, nagu riivaks selle tagastamata jätmine vara tagastamise õigustatud subjekti huve. Korralduse peale on Tallinna linn esitanud kaebuse Tallinna halduskohtusse.

Tallinna Filharmoonia ja Kultuuriväärtuste amet on algatanud allkirjade kogumise, kus iga kodanik saab anda hääle, kas seda maja on tema arvates vaja säilitada avaliku ajaloo- ja kultuuriobjektina või võib selle anda eraõigusliku vennaskonna kätte.

Tallinna Filharmoonia on viimase tegutsemisaasta jooksul avardanud maja kasutust ja teenindanud publikut lasteaialastest läbi erinevate sihtgruppide eakateni. Lisaks Tallinna Kammerorkestri kõrgetasemelistele kontsertidele paeluvad publikut sarja „Salong“ ajastuõhtud, senikasutamata Vennaste toas toimuvad igal kuul barokiõhtud ja neile eelnevad Jüri Kuuskemaa ringkäigud kogu majas, avatud on Eesti esimene kirjanduse ja džässiklubi, toimuvad laste-ekskursioonid, sel sügisel leiab aset ka esimene keskaegne pidustus. Nii rikkaliku skaalaga kultuurilist teenindamist ei paku pealinnas ükski teine kontserdiagentuur. Ja seda kõike ühes majas.

Tallinna Filharmoonia on seisukohal, et Mustpeade maja sulgemisega kaotab Tallinn eredaima ja omanäolisema, eri kunstivaldkondi hõlmava ja erinevaid huvigruppe kõnetava kultuurikantsi.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv