Maailma turistide hulk kasvas viie protsendi võrra

13.09.2012
Selle aasta esimesel poolel reisis maailma erinevatesse riikidesse ligi 467 miljonit inimest, mida on 22 miljoni ehk viie protsendi võrra enam kui mullu samal ajal, teatas Maailma Turismiorganisatsioon (UNWTO).

«Vaatamata majanduslikule ebastabiilsusele maailmas on turism üks kõige dünaamilisemaid majandusvaldkondi nii arenenud kui ka arenevates riikides, võimaldades luua uusi töökohti,» ütles ühenduse peasekretär Taleb Rifai.

Organisatsiooni prognoosi kohaselt küünib rahvusvaheliste saabumiste hulk maailmas 2012. aastal (aasta lõikes) ühe miljardi inimeseni.

Aasia ja Vaikse ookeani regioonis kasvas saabumiste hulk esimesel poolaastal kaheksa protsendi võrra, eriti dünaamiliselt arenes turism Lõuna- ja Kagu-Aasias (kasv üheksa protsenti). Märkimisväärne oli turismivoogude kasv ka Jaapanis.

Euroopas, mis on kõige sagedamini külastatavaks maailma regiooniks, kasvas rahvusvaheliste saabumiste hulk nelja protsendi võrra. Seejuures moodustas kasv Kesk- ja Ida-Euroopas seitse protsenti, Lääne-Euroopas viis ning Lõuna-Euroopas ühe protsendi.

Ameerikas kasvas see näitaja viie protsendi võrra (Kesk-Ameerikas seitse, Lõuna-Ameerikas kuus ning Põhja-Ameerikas neli protsenti).

Aafrikas oli rahvusvahelisi saabumisi seitsme protsendi võrra mullusest enam. Muu hulgas kasvas 11 protsendi võrra Põhja-Aafrikat külastanute hulk, selle peamiseks põhjuseks on sellise reisisihi nagu Tuneesia populaarsuse taastumine.

Olukord on hakanud stabiliseeruma ka Egiptuses, tänu sellele ei alanenud ka Lähis-Ida rahvusvaheliste saabumiste hulk, vaid vastupidiselt, kasvas 0,7 protsendi võrra.

Rahalisi kulutusi välismaal viibides kasvatasid enim Hiina kodanikud (kulutuste kasv 30 protsenti), järgnevad Venemaa kodanikud (kasv 15 protsenti), USA, Saksamaa ja Kanada kodanikud (kasv vastavalt üheksa, kuus ja kuus protsenti).

Allikas: E24

Uudiste arhiiv