Estonian Air hakkab märtsist lendama Tallinna ja Londoni City vahel

18.09.2012
Estonian Air alustab järgmise aasta 1. märtsil lende Tallinnast London City lennujaama. Esialgu lendab Estonian Airi uus 112-kohaline Embraer 190 London City’sse kolmel korral nädalas, juuni alguses tiheneb lennuplaan kuuele päevale nädalas.

Lennud Londoni kesklinnale kõige lähemal asuvasse London City (LCY) lennujaama toimuvad märtsis esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Alates 2. maist lisanduvad neljapäevased lennud ja alates 1. juunist teenindab Estonian Air lennuliini kõigil nädalapäevadel, välja arvatud pühapäeval.

Estonian Airi juhatuse esimehe Tero Taskila sõnul on London sihtkohana lennufirma jaoks olulise tähtsusega. Samuti soovis ettevõte 2013. aasta kevadel liini taasavades märgatavalt parandada senist graafikut – kaks lendu nädalas.

“Taastuvad lennud Londonisse City lennujaama tihedama lennugraafiku alusel parandavad oluliselt meie klientide võimalusi Londoni ja Tallinna vahel reisida,” lausus Tero Taskila. “Oluline on märkida, et uus lennuplaan on senisest tunduvalt sobivam ka ärireisijatele, tehes kahe pealinna vahelise ühenduse sagedasemaks ja lühemaks.”

"Mul on hea meel, et London City lennujaam ja Estonian Air on sõlminud kokkuleppe avamaks kevadel uue lennuliini Tallinna ja Londoni vahel. London City lennujaam pakub reisijatele suurepärase kiire ligipääsu Londoni kesklinna, ning samuti ka Londoni eeslinnadesse. Samas võimaldab ka hõlpsasti jätkata reisi jätkulendudega City lennujaamast. Plaan suurendada otselendude mahtu suve algul kuuele päevale nädalas on samuti suur positiivne muutus, mis peaks olema atraktiivne paljudele äri- ja puhkusereisijatele mõlemal suunal. See on nii Suurbritanniale kui ka Eestile suurepärane uudis," lausus Briti suursaadik Christopher Holtby.

"See on äärmiselt teretulnud uudis mõlema riigi ettevõtetele. Regulaarne lennuliin Tallinna ja Euroopa finantskeskuse Londoni vahel on ülioluline, et tagada ärisidemete jätkuvat kasvu," sõnas James Oates, Briti-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees.

Tallinnast hakkavad lennud väljuma kell 7:30 ja saabuvad Londoni City lennujaama kell 8:20. Londoni City lennujaamast väljuvad lennud kell 8:50 ja saabuvad Tallinna lennujaama kell 13:30 kohaliku aja järgi.

London City lennujaam on asukoha mõttes sobiv inimestele, kelle sooviks on kiirelt ja mugavalt Londoni kesklinna ja tagasi jõuda. London City lennujaama kaugus Canary Wharfi ning City of London äri- ja rahanduskeskustest on vastavalt viis ja kümme kilomeetrit. Populaarsed turistide sihtkohtad West End ja Westminster jäävad 16 kilomeetri kaugusele. Ühistranspordiga on Londoni kesklinna 20-30 minutit.

Rongi- ja metrooga maksab kesklinna sõit tippaegadel 4,80 naela ehk kuus eurot. Nädalavahetustel on ühekordse sõidu hind 2,90 naela ehk 3,60 eurot. Näiteks Piccadilly Circusesse sõiduks kulub London City lennujaamast 30-35 minutit ja kaks ümberistumist, Big Beni ja parlamendihoonete vahetus läheduses olevasse Waterloo rongijaama 25 minutit ja üks ümberistumine.

London City lennujaam teenindas eelmisel aastal üle 3 miljoni reisija. Tegu on Londoni kui metropoli suurust arvestades reisijale väga mugava ja kiireid transiitühendusi pakkuva lennujaamaga – lennule registreerimisest (check-in) ja turvakontrollist on lähteväravani võimalik jõuda ligikaudu 20 minutiga.

Uus õhusild ühendab omavahel kaks mugavat ja kiiret lennujaama. Estonian Air lisandub 12 seni London City’sse lendava lennufirmaga. Kokku teenindab London City 40 sihtkohta, sealhulgas New York, Dublin, Madriid ja Genf. Tänavu on lisandunud Aberdeen, Veneetsia, Basel, Mahon, Angers ja Quimper ning järgmisest aastast Tallinn.

Ühe suuna hind London City lennujaama on alates 79.90 eurost, ostes pileti Estonian Airi kodulehelt. Hind sisaldab kõiki makse, kohtade arv on piiratud.

Eesti rahvuslik lennufirma Estonian Air pakub ärireisijatele ja turistidele otselende Tallinnast Euroopa linnadesse. Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas. Estonian Air keskendub lennuühenduste parandamisele Eesti ja muu maailma vahel eesmärgiga tõsta oma konkurentsivõimet laia lennuvõrgustikuga regionaalse lennufirmana. Estonian Air pakub hetkel otselende 23 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias ja SRÜ riikides.

Maailma suurim kliendirahulolu uuriv firma Skytrax valis hiljuti Estonian Airi Põhja-Euroopa viie parima lennufirma hulka.

Info ja piletid aadressilt www.estonian-air.ee, Estonian Airi klienditeenindusest telefonil 16 101 ja reisibüroodest.

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv