Musica Sacra kontserdisarjas kõlab Claudio Monteverdi muusika

03.10.2012
Laupäeval, 6. oktoobril 2012 kell 16 esitavad sopran Kai Kallastu ja klavessinist Marju Riisikamp Pärnu Eliisabeti kirikus Claudio Monteverdi lüürilisi soolomadrigale.

Claudio Monteverdile on omistatud ooperi sünni juures oluline roll. 1607. aastal ilmavalgust näinud ooperit Orfeus (L´Orfeo) on tänapäeval korduvalt esitatud. Helilooja sarmikaid väikevorme tunneb aga eesti publik vähem. Monteverdi soolomadrigalide lüürilistele pihtimustele on helilooja leidnud nüansirohke muusikalise vormi.

Sopran Kai Kallastu repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning ta on olnud mitmete heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja. Klavessinist Marju Riisikampi aktiivne interpreeditegevus nii solisti kui ka ansamblistina on teda viinud paljudesse Euroopa maadesse, ta on osalenud mitmete vanamuusikaansamblite töös ning continuo-mängijana Riia ooperis.

Pilet 7 eurot on eelmüügis Piletimaailmas ja Piletilevis ning pool tundi enne kontserdi algust kohapeal. Abonementpääse 24 eurot annab õiguse külastada kontserdisarja Musica Sacra kõiki sügishooaja 2012 kontserte.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, mille raames õpilaste rühm ja neid saatev õpetaja või muu rühmajuht pääsevad kontserdile tasuta. Programmiga liitumiseks palun võtta ühendust meiliaadressil ooper@parnu.ee

Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, Pärnu Eliisabeti kogudus, Pärnu Ooper. Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv