Musica Sacra kontsertsarjas kõlab Bachi looming

12.10.2012
Laupäeval 13. oktoobril 2012 kell 16 esitavad viiuldaja Leena Laas ja organist Ines Maidre Pärnu Eliisabeti kirikus Johann Sebastian Bachi muusikat.

Oma eluajal ja veel 18. sajandi lõpupoolel oli Johann Sebastian Bachi looming tuntud võrdlemisi kitsas asjatundjate ringis. Heliloojana hakati Bachi laia publiku poolt tunnustama alles 19. sajandi esimesel poolel.

Praegu peetakse teda barokiajastu üheks põhiliseks heliloojaks ning üheks suuremaks heliloojaks terves muusikaajaloos üldse. Leitakse ka, et Bachi loominguga algas saksa klassikalise muusika kõrgaeg. Tänapäeva Eesti interpreetide kontserdikavades kuuleb Bachi muusikat siiski üllatavalt vähe. Nii võikski öelda, et Bachist rääkimise asemel võiks tema loomingut rohkem mängida ja kuulata!

Viiuldaja Leena Laas on esinenud solisti ja ansamblistina Eestis, Soomes, Rootsis, Venemaal ja Saksamaal ning arvukatel kontsertidel esitanud lisaks klassikalisele põhirepertuaarile ka palju eesti muusikat. Lisaks aktiivsele interpreeditegevusele tegutseb ta Keila ja Nõmme Muusikakoolides viiuliõpetajana.

Ines Maidre on esinenud arvukate soolokontsertidega nii kodu- kui välismaal, sealhulgas sellistes kuulsates katedraalides nagu Westminster Abbey Londonis ja Notre-Dame Pariisis. Tema repertuaar on ulatuslik ja mitmekesine, sisaldades muusikat eri aegadest ja stiilidest. Tema lemmikvaldkonnaks on prantsuse muusika. Põnevaks on peetud Ines Maidre nüüdismuusikatõlgitsusi, samuti on ta olnud mitmete eesti oreliteoste esmaesitaja. Praegu tegutseb Ines Maidre Griegi Akadeemia õppejõuna Bergenis, Norras.

Pilet 7 eurot on eelmüügis Piletimaailmas ja Piletilevis ning pool tundi enne kontserdi algust kohapeal. Abonementpääse 24 eurot annab õiguse külastada kontserdisarja Musica Sacra kõiki sügishooaja 2012 kontserte.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv