Ellerhein annab tasuta hingedepäeva kontserdi

31.10.2012
3. novembril kell 17 korraldab filharmoonia aga Jaani kirikus tasuta hingedepäeva kontserdi «Taevateel», kus esineb tütarlastekoor Ellerhein. Dirigent Ingrid Kõrvits, vokaalsolistid, Sten Heinoja (klaver).

Kavas vaimulikke ja rahvamuusikast kantud helgeid teoseid:
Mart Siimeri, Tõnu Kõrvitsa, Olav Ehala, Mart Saare, Veljo Tormise, Cyrillus Kreegi ja Benjamin Britteni koori- ning soololaule.

Siimer ("Taevateel"), Kõrvits ("Nüüd ole, Jeesus, kiidetud", "Nõmme haikud"), Tormis ("Tasase maa laul", "Lauliku lapsepõli", "Suvi"), Britten (osi tsüklist "Ceremony of Carols" , "Sweet was the Song"), Saar ("Päikesele"), Ehala ("Siin on oja") jt.

"Ellerheina" legendaarne juht Tiia-Ester Loitme andis koori üle noorele võimekale dirigendile Ingrid Kõrvitsale, kellega see kontsert on "Ellerheinaga" üks esimesi suuri avalikke ülesastumisi.

Kontserdi pealkiri "Taevateel" näitab kontserdi mentaliteeti. Jaani kiriku õpetaja Jaan Tammsalu ütles, et hingedepäeva sõnum ja muusika peaks näitama, et see maailm siin pole veel kõik, et minek siitilmast pole lõplik minek. Et midagi on veel ees. Et lähedastega kohtumine on võimalik. Et siitilmast minek on vaid ühest lävepakust üleminek - ühest ruumist teise minek.

Hingedepäeva paiku on inimese hingekeeled haprad, arutleb Tammsalu, ja siis peab neid mitte üle koormama, mitte üle pingestama. Kontsert ja sõnum peab mõjuma palsamina. Andma lootust.

Sissepääs TASUTA!

Toetab: Tallinna linn.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv