Kurgjal ootab huvilisi talukultuurikool

02.11.2012
KINDAD ja KOTID KÄTTE, SUKAD JALGA ja TASKUD VÖÖLE … ootame Teid novembris Kurgjale talukultuurikooli

Külma aja lähenedes muutuvad soojad kindad ja sokid järjest olulisemaks. Ja kui kudumine ette võtta, siis miks mitte teha seda Vändra moel – kasutada Vändra mustreid ja kudumistehnikaid. Valdavalt arvatakse, et kudumisvõtted on kõikjal ühesugused … kuid ei … ainult pelgalt sukakanna kudumise võimalusi on kaugelt üle kümne …

Pühapäeval, 11. novembril toimuval õppepäeval plaanime uurida lisaks sukakandade erinevatele kudumisviisidele ka kahandamise ja ülesloomisvõtteid. Ka mustrite kudumisel on võimalik kasutada erinevaid tehnilisi võtteid. Õpetama tuleb Eestis üks tuntumaid silmuskudumise uurijaid Anu Pink, kes on lubanud huvilisi juhendada kuduma „ilusasti“ – nii nagu seda tehti vanasti. Osalemise eelduseks on elementaarne kudumisoskus.

Kudumishuvilistel palun endast märku anda hiljemalt 7. novembriks. Osalemistasu 7 eurot sisaldab materjale ja kohvipause. Viis kudumisvarrast on soovitav ise kaasa võtta, kuid kui neid ei ole, siis kudumata ei jää.

Pühapäeval, 18. novembril uurime, milliseid vöötaskuid ja kotte sobib rahvarõivaste juures kanda ning kuidas neid on tehtud. Vändrast on säilinud Eesti Rahva Muuseumis 3 naiste rõivastuse juurde kuuluvat vöötaskut ja üks meestele kanda sobiv rahatasku. Praktiliselt teostame ühe riidest koti – valida võib vöötasku, vardakoti või tubakakoti vahel. Tasku või koti valmistamise teeb eriti toredaks tõsiasi, et see sobib kanda ja kasutada igapäevaselt.

Huvilistel palun registreerida end hiljemalt 14. novembriks. Osalemistasu 10 eurot sisaldab materjale, töövahendite kasutamist ja kohvipause.

Mõlema õppepäeva puhul toimub registreerimine kas meiliaadressil: inna.antson@gmail.com või telefonil 56 657 134.

Kohtumiseni Kurgjal!

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Tänapäeva lapsed ei tea suurt vanaaja elust miskit.Aga Kurgja parandab selle vea,tutvustab vanaaja eluolu päris põhjalikult.Pakub vanaaja... (5.0)" Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv