8.-10. november Festival Maailmatrumm

05.11.2012
Festival näitab läbi kolme teemapäeva löökpille kogu nende rikkuses ja omapäras, ürgsest Aafrika põlismetsade rahvapillist tänapäeva heliloojate lemmik-instrumendini. Festival „Maailmatrumm“ toimub üle aasta ja on kavas teist korda.

Löökpill on kõige algsem, kõige ürgsem pill. Samas mõjutab see kuulajat kõige rohkem, sest rütm on suur ärritaja, erutaja või ka rahustaja. Loodame, et festivali kolmelt päevalt leiab igaüks endale sobiva meeleolu ja valdkonna. Selle uue traditsiooni üks mõte on ka väärtustada Eesti löökpillimängijaid. Esimest aastat on lisandunud džässipäev - Reigo Ahvena juhtimisel.
Patroon Eri Klas

8. november Rock Café
MAAILMAPÄEV – löökpill maailmamuusikas

Kell 19 djembe-klubi, india ja aafrika toitudega Villa Thai, kohvik Volang ja Pipramoosi puhvet.
Kell 20 ansambli DRUMS UNITED show „Heartbeat“ – kümme artisti kaheksalt eri maalt legendaarse Lucas van Merwijki (Holland) juhtimisel.
Maailma rütmide show liidab Aafrika (talking drum), Ladina-Ameerika, Hispaania (flamenko) ja India etnilisi trummitraditsioone, vokaali ja tantsu tänapäeva löökpillimuusikaga, kontserdi lõpus ühinevad ka elektroonika ja DJ. Erakordse energeetikaga show.
Eesti esindajana teeb kaasa kontserdi kunstiline nõustaja Brian Melvin

9. november kell 19 Mustpeade maja Olavi saal
KLASSIKAPÄEV
Üleskirjutatud muusika põnevamad teosed löökpillidele


VAMBOLA KRIGUL JA ANSAMBEL U:, koosseisus Merje Roomere, Helena Tuuling, Levi-Daniel Mägila, Tarmo Johannes ja Tammo Sumera

Akustiline-elektrooniline muusika, sh. Eesti heliloojalt Tatjana Kozlovalt tellitud uudisteos löökpillidele, elektroonikale ja fonogrammidele. Ühes teoses kasutatakse pillidena kive….Instrumentaalteater – publik ümber esinejate, ruumiline kvadroheli ümber publiku. Vaikne, hämmastavate kõlaväljadega muusika – nagu rännak fantaasiamaastikul.
Kunstiline nõustaja Vambola Krigul

10. november kell 19 Mustpeade maja Keldrisaal
DŽÄSSIPÄEV
Erinevad džäss-trummimängu stiilid läbi aja


Laval eesti parimad džässtrummarid Tanel Ruben, Reigo Ahven, Brian Melvin, Ahto Abner, Kaspar Kalluste, Tõnu Tubli ja Eno Kollom koos ansambliga koosseisus Peedu Kass (bass), Virgo Sillamaa (kitarr), Tanel Aljo (saksofon), Joel Rasmus Remmel (klaver).
Kunstiline nõustaja Reigo Ahven

Festivali idee autor Brian Melvin: „Minu eesmärk on trummifestivaliga rajada vaimset ruumi ja luua tervendavat vibratsiooni rütmide universaalses keeles. Samuti tuua kokku erinevaid meistertrummareid kogu maailmast ning saata positiivset sõnumit – see on hinge toit.“

Löökpillid on laval harva üksi, neil on alati koostöö teiste pillidega. Ka Tallinna Filharmoonia lipukirjaks kunstis on koostöö, kinnitab direktor Marko Lõhmus. „Et laval sünniks hea kunst, on vaja koostööd ja loomingulist atmosfääri ka lava taga. Meil on ääretult hea meel, et koos hooaja peasponsor Altia Eestiga saame oluliselt julgema ja kindlama tundega edasi minna ning pakkuda oma publikule veel toredamaid elamusi,“ lisas Lõhmus. Altia valis trummifestivali just üheks oma toetuse kasutamise objektiks.

Piletid müügil kõigis Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides üle Eesti, internetilehekülgedelt www.piletilevi.ee ja www.piletimaailm.com ning tund enne kontsertide algust kohapeal.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv