18. november Mustpeade majas BAROKK ja PAGANINI

13.11.2012
18. novembril algusega kell 19 esineb Mustpeade majas imelaps Jevgeni Sviridov kavaga "Barokk ja Paganini".

JEVGENI SVIRIDOV, viiul/barokkviiul (Venemaa)

Rahvusvaheliste Bachi ja Paganini konkursside võitja-laureaat
Maagilise programmiga Bachist Paganinini
Kavas Bach, Telemann, Biber, Paganini


Euroopa viiuldajate paremikku kuuluv 23-aastane vene viiulivirtuoos Jevgeni Sviridov, kõige mainekamate rahvusvaheliste konkursside (Bachi, Paganini, Menuhhini, Heifetzi) võitja ja laureaat virtuoosse ja ülikeeruka soolokavaga, mis koosneb Bachi, Telemanni, Biberi ja Paganini teostest ja on ette kantud nii kaasaegsel kui ka barokkviiulil.
Varaküpsuse, oma ea kohta haruldase virtuoossuse ja oluliste konkursside võitmise tõttu on teda nimetatud imelapseks.

Jevgeni Sviridov
(1989) on sündinud Peterburis. Viieaastasena alustas ta viiulimänguga Jelena Bolotovskaja juhendusel ning 1996. aastal astus ta Peterburi Konservatooriumi Muusikakooli Jelena Zaitseva viiuliklassi. Alates 2005 on õpingud jätkunud prof Pavel Popovi käe all, algul muusikakoolis ja 2007-2012 Peterburi Konservatooriumis.

Jevgeni Sviridov on paljude konkursside laureaat:
2003 – I Paganini konkurss Moskvas (3. preemia)
2008 – Yehudi Menuhhini konkurss Suurbritannias Cardiffis (3. preemia ja eripreemia Bachi teoste esitamise eest)
2008 – 52. Paganini konkurss Itaalias Genovas (eripreemia finaalis osalemise, parima Paganini capriccode ja kohustusliku kaasaegse teose esitamise eest)
2009 – III Heifetzi konkurss Leedus Vilniuses (3. preemia)
2010 – 17. Bachi konkurss Saksamaal Leipzigis (1. preemia ja eripreemia)
Jevgeni Sviridov on esinenud mitmetel festivalidel: Schleswig-Holsteini festival Lübeckis, kammermuusika festival Grazis, Earlymusic festival Peterburis, Bachi festival Leipzigis , IV vanamuusika biennaal Zeitfenster Berliinis jt. Ta on esinenud solistina tuntud orkestrite ees, mille hulgas on Marinski teatri orkester (peadirigent valeri Gergijev), Peterburi Riiklik Filharmoonia, Moskva Sümfooniaorkester Hoвaя Poссия (peadirigent Juri Bašmet).Solisti ja ansamblistina esineb ta regulaarselt Venemaal, Euroopas, USA-s ja Lõuna-Ameerikas.
2011. aastal salvestas Jevgeni Sviridov oma esimese CD J.S. Bachi ja H.I.F. Biberi sonaatidega Genuin Classics firmas (www.genuin.de/en/04_d.php?k=199).

Pileteid on müügis kõigis Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides üle Eesti, internetilehekülgedelt www.piletilevi.ee ja www.piletimaailm.com ning tund enne kontsertide algust kohapeal.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv