Pühade ajal täituvad Tallinna hotellid Soome ja Vene turistidega

29.11.2012
Mitme Tallinna hotelli esindajad kinnitasid BNSile, et pühade ajal on hotellide täitumus väga kõrge ning peamisteks külastajateks on naaberriikide Soome ja Venemaa turistid.

Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu sõnul on vahetult jõulude eel ja ajal hotellikülastajateks peamiselt Soome turistid, kes on Eestisse tulnud kogu perega. Vabu kohti on küll veel saadaval, aga jõululaupäevaks ja esimeseks pühaks prognoosib hotell täielikku täitumust.

Vene turistid saabuvad hotelli alates 30. detsembrist, rääkis Ehasalu. Tullakse uusaastaks, vahel jäädakse kuni vene jõuludeni. Ehasalu sõnul on Vene turist väga oodatud külaline. «Oleme aastaid kogunud venelaste tagasisidet põhjuste kohta, miks nad Tallinna külastavad ja tihti kordub väljend «muinasjutt». Tallinn oma vanalinna ja venelaste jaoks rahuliku elutempoga tundub neile muinasjutulise keskkonnana,» rääkis Ehasalu.

Ka Radisson Blu Hotel Olümpia müügijuht Vitali Makejev ütles BNSile, et jõulude ajal on Soome turistide osakaal hotellis 75 protsenti ja uusaasta ajal on vene turistide osakaal üle 90 protsendi.

Go Shnelli Hotelli juhataja Hanna Kilumets ütles BNSile, et 30. detsembrist 7. jaanuarini on nende hotell täies ulatuses broneeritud. Keskmine majutusperiood on kolm kuni neli päeva ja kõik külastajad tulevad Venemaalt.

Tallinki hotellide müügijuht Svea Altjõe kinnitas BNSile, et nõudlus Tallinki hotellides on pühade ajal väga kõrge, tube leidub veel jõuludejärgsel perioodil enne aastavahetust. Ka aastavahetuse peopiletid on Tallinki kesklinna hotellides enamjaolt välja müüdud.

Nordic Hotel Forumi juhatuse esimees Felix Mägus ütles BNSile, et broneeringute seis on samal tasemel kui eelmisel aastal.

Broneeringute pikkusest kõneldes kinnitasid hotellide esindajad, et soomlased jäävad Eestisse paariks päevaks, aga vene turistide keskmine broneeringu pikkus on kolm kuni neli päeva.

Statistikaameti andmetel peatus eelmise aasta detsembris Tallinna linnas ligi 56 000 soome ja 18 000 vene turisti. Selle aasta jaanuaris majutati Tallinnas 24 500 soome ja ligi 28 000 vene turisti.

Foto: Raigo Pajula
Allikas: E24

Uudiste arhiiv