Avinurme Puiduaida perepäeval avatakse Katrina Tangi fotonäitus

13.12.2012
16. detsembril avatakse Avinurme Puiduaida perepäeval rahvusvaheliselt tunnustatud laste portree- ja moefotograafi Katrina Tangi näitus „Imeline loss“ ning esitletakse samanimelist lühifilmi.

Katrina Tang on 27-aastane Pärnust pärit eestlanna, kelle fotosid on avaldanud Euroopa suurimad lasteajakirjad nt Milk Prantsusmaal, Junior ja Grazia Suurbritannias ja Naif Hispaanias. Fotosessiooniks “Imeline loss” ammutas Katrina inspiratsiooni Rakvere koolipoisi Karli samanimelisest luuletusest, mis valiti välja 2008. aasta Virumaa koolide luulevõistluselt. Katrina fotosid saab imetleda ka „Pere ja kodu“ detsembrinumbris.

Avinurme Puiduaida juhataja Eveli Toominga sõnul sobib Katrina stiil ja fotode temaatika puiduaita ja perepäevale otsekui valatult. „Fotode inspiratsioon ja keskkond on Virumaal ning modellideks on lapsed. See oli ka peamisi põhjuseid, miks soovisime, et Katrina fotonäitus avataks just puiduaidas,“ kommenteeris Tooming.

Lisaks fotonäituse avamisele toimub perepäeval ka palju muud põnevat. Puiduaida perenaistel on käsil traditsioonilised jõuluaskeldused: küpsetatakse piparkooke, seatakse korda jõuluehteid, valmistatakse verivorste ja toimetatakse kõige muuga, mis pühade eel parasjagu toimetamist vajab. Abikäed on igati teretulnud ja külalised saavad kõikides toimetustes kaasa lüüa.

Elamusterohke päeva lõpuks annab Ida-Virumaal tegutsev noorte muusikute ansambel "Punt" puiduaida kaminasaalis kontserdi. Koos klaasikese glögi ja maitsvate piparkookidega saavad kuulajad nautida kaunist akustilist jõulumuusikat.

Avinurme leiate Eestimaa idaosast, kohast, kus Lääne- ja Ida-Virumaa ning Jõgevamaa kokku saavad. Kohalik puutöötraditsioon ulatub sajandite taha ning on ka tänapäeval kohalike jaoks elulaad ja elatusallikas. Peamine toodang on juba ajalooliselt olnud Avinurmes puunõud ning laastukorvid.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Ida-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv