Tuli ja jää vallutavad pealinna

04.01.2013
Tule ja Jää Pidu saab alguse 5. jaanuaril Tallinna Raekoja platsilt, kuhu püstitatakse kuusk, mida kõik on oodatud oma uusaasta soovidega kaunistama.

19. jaanuaril toimuvad Shnelli pargis Eesti Tuleskulptuuride Meistrivõistlused ning algava maoaasta puhul avatakse 10. veebruaril Kadriorus jääskulptuurinäitus.

6. jaanuaril taaslavastatakse Tallinna keskaegne riitus – Mustpeade kuuse põletamine, mida omal ajal korraldasid keskaegsed tseremooniameistrid ja mis tähistas sümboolselt talve- pidustuste lõppu. 5.-6. jaanuaril on kõik oodatud kuuske kaunistama isetehtud paberist rooside, soovide ja muude ehetega, et kuuse süttides kõik soovid täituksid. Raekoja platsil kaunistatud tulekuusk viiakse piduliku rongkäiguga 6. jaanuaril Vabaduse väljakule, mille keskele on püstitatud spetsiaalne poodium, millel tuleskulptuuri ohutult põletada.

19. jaanuaril kogunevad tulekunstnikud Schnelli parki, et esitleda valminud tuleskulptuure kõigile huvilistele ja võtta omavahel mõõtu tuleskulptuuride Balti meistrivõistlustel.

Samaaegselt Hiina Uusaasta karnevaliga 10. veebruaril kerkivad Kadrioru parki viis suurt jääskulptuuri, mis on loodud eesti ja egiptuse skulptorite poolt. Tööde aluseks on võetud Idamaade kuukalender. Keskne ja suurem kuju on pühendatud algavale maoaastale ja teda ümbritsevad nelja elementi maa, tuli, õhk, vesi) sümboliseerivad skulptuurid. Kuraatoriks on Tiiu Kirsipuu. Sõltuvalt ilmastikuoludest jäävad jääskulptuurid vaatamiseks väljaks 15-30 päevaks.

Vaata lisainfot ja täielikku programmi SIIT.

Uudiste arhiiv