Lumest ja jääst kaunid ning lummavad ehitised

24.01.2013
Põhjamaades, kus talv kestab pikalt ja külmakraadid kindlalt stabiilsed püsivad ehitatakse müstilisi ja lummavaid lumest ning jääst ehitisi. Kõige enam ehitatakse suurtest ehitistest just hotelle, kus saab ööbida, meeldivalt aega viita, restoranis käia ja lastega lumemõnusid nautida.
Paljudes nendes lumelinnades on selline traditsioon juba kaua kestnud ja külmanautlejad turistid juba toadki reserveerinud. Selliste linnakute ehitamiseks toodetakse palju lund ja jääd, et kogu ehitis kiirelt valmis saada. Temperatuur sellistes lume- ja jäähotellides hoitakse -5 kraadi juures, et tagada võimalikult soe kliima vältimaks jää ja lume sulamist. Kellele vähegi meeldib külm ja karge kliima, on selline nauding kindlasti ekstreemne ja meeldejääv.

Vaatleme erinevate maade lumest ja jääst lummavaid kunstiteoseid, kuhu rajatud hotellid, restoranid, kabelid, liumäed ja uhked skulptuurid.

Üks väga pika traditsiooniga lumelinn asub Lapimaal, kus 26.jaanuaril 2013 avatakse 18. lumelinn, kus teemaks ehituskunstis on juba 8-dat aastat järjest FANTAASIA.
Kemi lumelinn Soomes on palju rohkemat kui lihtsalt jäähotell. See maagiline lumelinn on nii lastele kui täiskasvanutele, siin saab ööbida, restoranis toitu nautida, kabelis käia, fantastilisi skulptuure nautida ja lastega aega veeta.

Uudiste arhiiv