Aasta esimene ringkäik ja barokikontsert 14. veebruaril

14.02.2013
14. veebruaril toimub Mustpeade maja Vennaste toas aasta esimene ringäik ja Püha Mauritiuse barokiõhtu, kus kontserdil "Prantsuse ja Itaalia päikese all" astuvad üles barokkansambel koosseisus: Tõnu Jõesaar, Alina Sakalouskaya, Oksana Sinkova, Ene Nael, Villu Vihermäe.

Kell 17.30 RINGKÄIK MUSTPEADE MAJAS


Kolmes erinevas hoones paiknevas Mustpeade majas on mitu saali ning kümneid suuremaid ja väiksemaid ruume, kuhu kontserdipublik tavaliselt ei satu, eriline siseõu ning eraldi sissepääs Pühavaimu tänavalt. Tunniajast jalutuskäiku läbi Tallinna ajaloo ühe eredama ja põnevalt salapärase maja juhib ajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Kell 19 Sari „Püha Mauritiuse barokiõhtu“
PRANTSUSE JA ITAALIA PÄIKESE ALL


TÕNU JÕESAAR (viola da gamba, barokktšello)
Püha Mauritiuse barokkansambel:
ALINA SAKALOUSKAYA barokk-mandoliin
OKSANA SINKOVA flööt
ENE NAEL klavessiin
VILLU VIHERMÄE barokktšello, kommentaarid

Kavas: Marain Marais, Antonio Vivaldi, Francois Couperin´i teosed

Külma talveõhtusse toovad sooja hubane kamber, Püha Mauritiuse barokkansambel ja Tõnu Jõesaar. Erinevatel ajastu pillidel esitatakse meeleolukat barokkmuusikat hingelistest aariatest virtuoossete kontsertideni. Solist Tõnu Jõesaarbarokktšellol ja erinevatel viola da gambadel – barokiajastu pillidel, mis lisaks imelisele kõlale pakuvad ka silmale kaunist ning haruldast vaatepilti.
Tõnu Jõesaar on üks enim hinnatud barokk-interpreete Eestis.

Kontsert toimub Vennaste toas, kus valitseb õdus interjöör barokk-kostüümides muusikute, küünalde ja kaminaga. Esinejate poolt kommentaarid. Igas kavas sild tänapäeva – kõlab kaasaegse helilooja teos.
Sarja kontserdi avab alati laps-solist Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakoolist. Kooli programmis on küllaltki suur osa varajasel ja rahvamuusikal, samuti on võimalik õppida vanamuusikainstrumente.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv